2015. július 26., vasárnap

Vakondtúrás szelet



Hozzávalók  a piskótához :
2 bögre liszt
1 bögre cukor
2 db egész tojás
1 bögre olaj
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
csipet só
3 evőkanál kakaópor

( 3 decis bögrével mértem ki a hozzávalókat.)

Hozzávalók a krémhez :
250 gramm túró
300 ml. tej
400 gramm tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
250 ml.habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál cukor
8 db banán
100 gramm étcsokoládé

Továbbá a sütéshez : 
kb. 30 x 20 x 7 cm-s tepsi, és szilikonos sütőpapír .




Elkészítése :
A piskótához, szétválasztjuk a tojásokat a fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a cukorral és a tejjel habosra keverjük, és  belecsurgatjuk az olajat.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral , majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 180 - fokon, gáznál 2. - fokozaton,  előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet.

A tejet 4 kanál cukrot és a pudingport sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A túrót , a vaníliás cukrot  és a tejfölt simára keverjük.
Fokozatosan hozzákeverjük a pudingot és a keményre vert tejszínhabot, a darabosra reszelt csokoládét, végül ízlés szerint édesítjük porcukorral.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alját visszatesszük a tepsibe, a tetejét összemorzsoljuk egy tálba.
A krém felét egyenletesen elkenjük a tepsiben lévő piskótalapon, majd keresztben sorban egymás mellé rárakjuk a héjától megtisztított egész banánokat, majd ráhalmozzuk a maradék krémet és egyenletesen elkenjünk a banánok tetején.
Végül befedjük a krémet az összemorzsolt piskótával, és kissé rányomkodjuk és lelapogatjuk a tetején.
Hűtőbe rakjuk dermedni egy éjszakára és másnap hosszirányban felszeleteljük.

Jó étvágyat ! 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...