2015. augusztus 18., kedd

Fehér csokis sajttorta málnaöntettel.

Sütés nélkül szerettem volna egy születésnapi sajttortát készíteni, és így találtam rá Gizinél erre a receptre. Én dupláztam az adagot és ezt a mennyiséget írtam le a receptben is. Így kaptam egy szép magas sajttortát amit már feltudtam díszíteni.
Nagyon finom , csak ajánlani tudom, én biztosan sokszor elfogom készíteni.






Hozzávalók  a kekszes alaphoz :
30 dkg Győri keksz
16 dkg olvasztott vaj

Hozzávalók a sajtkrémhez :
30 dkg fehér csokoládé
50 dkg mascarpone
4 dl. habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
2 db citromhéj

Hozzávalók a málnaöntethez .
40 dkg málna
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 deci víz
1 evőkanál étkezési keményítő

Továbbá a torta díszítéséhez : 2 deci habtejszín kemény habbá felverve, és a darált keksz a torta oldalára.

A tortát egy 24 cm-es kerek tortaformában készítettem el.

Elkészítése :
Első lépésben készítsük el a kekszes alapot.
Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze az olvasztott vajjal.
Egy 24 cm-es kerek tortaformát béleljünk ki  folpakkal.
A kekszes alapot öntsük bele és a kezünkkel lapogassuk el.
Ügyeljünk arra hogy alaposan nyomkodjuk le a tortaforma alján az öklünkkel a kekszes alapot, majd tegyük be a hűtőbe.

Készítsük el a sajtkrémet.
A csokoládét olvasszuk  fel és hagyjuk hogy langyosra kihűljön.
A tejszínt verjük fel kemény habbá.
A mascarponét keverjük ki a vaníliás cukorral, ízlés szerinti porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és a felvert tejszínhabot.
Ezzel készen is van a sajtkrémünk.
Vegyük elő a megdermedt kekszes alapot és öntsük rá a sajtkrémet.
Egyenletesen oszlassuk el és tegyük be egy éjszakára dermedni a hűtőbe

Készítsük el a málnaöntetet.
A málnát a vízzel és a cukorral tegyük fel főni, majd főzzük 3-4 percig.
Amikor forr adjuk hozzá az étkezési keményítőt, amit előzőleg egy kevés vízzel simára kevertünk.
Főzzük még egy-két percig, amíg besűrűsödik, majd hűtsük ki.

Másnap , vegyük ki a tortánkat a formából és szeleteljük fel, majd a málnaöntettel kínáljuk.

Én most egy kicsit tovább díszítettem, mert születésnapi tortaként szolgáltam fel.
A torta oldalát ezért kekszmorzsával beszórtam, majd 2 deci tejszínt habbá vertem.
A torta tetejét kevés málnaöntettel bevontam, majd a felvert tejszínhabbal díszítettem.



Jó étvágyat kívánok !















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...