2015. augusztus 26., szerda

Palóc szarvasgulyás

Egy finom szarvasgulyás ebédre vagy vacsorára ?






Hozzávalók:
1,5 kg szarvashús
15 dkg mangalicazsír
5 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint : pirospaprika, só, majoranna, bors, köménymag

4 db borókabogyó
30 dkg sárgarépa
20 dkg gyökér
3 dl vörösbor
1 kg burgonya
40 dkg zöldbab
6 dl tejföl

kb. 1 evőkanál liszt

Elkészítése:
A szarvashúst kockázzuk fel apróra és áztassuk hideg vízben. 
Közben a zsírt olvasszuk fel, az apróra vágott vöröshagymát és  összezúzott fokhagymát tegyük bele. Amikor üvegesre párolódott a hagymánk, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, majoránnával, borssal, köménymaggal, majd adjuk hozzá a szarvashúsunkat.
Kissé forgassuk át és adjuk hozzá a  karikára vágott sárgarépát és a gyökeret.
Öntsük fel 3 dl jó minőségű  borral és pároljuk lassú tűzön
Amikor húsunk puhulni kezd, adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és a zöldbabot
Főzzük puhulásig és a végén a tejfölt kevés liszttel összekeverjük és ezzel behabarjuk a gulyásunkat. Egyet még forralunk rajta, és ha minden puha, vegyük le a tűzről és máris tálalhatjuk.


Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...