2015. augusztus 17., hétfő

Rakott húsos galuska



Mit is főzzünk ma ?  Sokszor feltesszük magunknak ezt a kérdést. Legyen finom, egyszerűen elkészíthető, változatos, de főként, gyors. A rakott húsos galuska mindössze 45 perc alatt elkészíthető.  Remélem a recept csábító és egyszer kipróbáljátok !







Hozzávalók :
30 dkg darált sertéshús
2 db tojás
25 dkg rétesliszt
2 dl. tejföl
ízlés szerint : só, bors, pirospaprika,
2 evőkanál mangalicazsír

Elkészítése :
A darált húst kevés zsíron megpirítjuk, sóval, borssal, pirospaprikával, fűszerezzük.
A galuskát elkészítjük.
A lisztet kevés sóval, a 2 darab tojással és 0,5 dl hideg vízzel sima - csomómentes állagúra kikeverjük.
Lobogó sós vízbe szaggatjuk.
Ha megpuhult - megfőtt leszűrjük és forró zsírban átforgatjuk.
Egy tűzálló tálba rétegezzük a galuskát , majd a húst , majd ismét galuskát mindaddig amíg a galuska és a pirított  hús el nem fogy.
Tetejét meglocsoljuk tejföllel és forró sütőben megsütjük.

Jó étvágyat kívánok !








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...