2015. augusztus 30., vasárnap

Szedres túrótorta

  Itt a szeder szezon.  Ne hagyjuk ki! 

Ez a nagyszerű gyümölcstorta, gyorsan, és sütés nélkül készül , mindenkinek csak ajánlani tudom.




Hozzávalók :
40 gramm vaníliás pudingpor
250 ml. tej
200 gramm porcukor
1 csomag vaníliás cukor
500 gramm túró
250 gramm vaj
2 csomag babapiskóta
220 gramm szeder


Hozzávalók a szederöntethez:
200 gramm szeder
1 csomag vaníliás cukor
50 gramm porcukor
1 deci víz
fél evőkanál étkezési keményítő

Továbbá a torta díszítéséhez: 1 deci habtejszín, 3 evőkanál víz + egy csapott kiskanál zselatinpor, kb. 50 gramm kekszmorzsa, és friss szeder szemek.

A torta elkészítéséhez egy 24  cm-es kerek tortaforma




Elkészítése :
A pudingport elkeverjük egy kis tejben, a maradék tejet 50 gramm cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a a feloldott pudingport, és krémmé főzzük, majd kis tálkákba öntjük.
A tetejükre vaníliás cukrot szórunk és hagyjuk kihűlni.

A túrót 150 gramm cukorral és a megpuhult vajjal krémesre keverjük.
Egyesével beledolgozzuk a kihűlt pudingokat.

A tortaformát kibéleljük folpackkal, és az alját sűrűn kirakjuk babapiskótával.
A túrókrém egyharmadát rákenjük, és rárakjuk a szeder egy részét.
A krém másodig harmadát erre simítjuk, és rárakjuk a maradék piskótát és szedret.
A tetején elsimítjuk a maradék krémet, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap.

Elkészítjük a szeder öntetet.

A  szedret a vízzel és a cukorral tegyük fel főni, majd főzzük 3-4 percig.
Amikor forr adjuk hozzá az étkezési keményítőt, amit előzőleg egy kevés vízzel simára kevertünk.
Főzzük még egy-két percig, amíg besűrűsödik, majd hűtsük ki.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, adjunk hozzá a felmelegített és langyosra vissza hűtött zselatint.

Vegyük elő a tortánkat a hűtőből és a fólia segítségével emeljük ki a formából, majd húzzuk le róla.
Vegyük a tortát a kezünkbe - tenyerünkbe és a másik kezünkbe vegyünk a kekszmorzsából és panírozzuk be vele a tortánk oldalát mindenhol, majd tegyük egy torta tányérra.

A hideg málna öntetből kenjük a tetejére egy keveset, majd a felvert tejszínhabbal díszítsük a tetejét.
A hab rózsákra tegyünk egy-egy szeder szemet.
Tálalásnál szeletenként locsoljuk  meg  a maradék szeder öntettel.



Jó étvágyat !















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...