2015. szeptember 20., vasárnap

Jamaicai sajttorta

Egy izgalmas rizses sajttorta receptet hoztam ma nektek.Sajnos nem sütés nélkül készül de megéri a fáradtságot, és a türelmet.




Hozzávalók a kekszes alaphoz :
10 dkg darált édes Győri keksz
15 dkg durvára darált mandula
5 dkg cukor
4 evőkanál olvasztott vaj

Hozzávalók a sajtos rizses krémhez :
30 dkg főtt rizs
( a rizst csak sima vízben főzzük meg , ezután mérjük ki. )
375 ml tejföl
50 dkg mascarpone
50 dkg ricotta
6 evőkanál olvasztott vaj
30 dkg cukor
4 db egész tojás
6 ml rum
1 teáskanál vanília aroma

Továbbá : - egy 27 cm-es kerek tortaforma és szilikonos sütőpapír

Hozzávalók a málnaöntethez :
40 dkg málna
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 deci víz
1 evőkanál étkezési keményítő



Elkészítése :
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt 180 fokra, gáznál 3 fokozaton.
A kekszmorzsát keverjük össze a durvára darált vagy aprított mandulával.
Adjuk hozzá a cukrot, az olvasztott vajat, majd alaposan keverjük össze.
Öntsük bele a tortaformába és a kezünkkel alaposan nyomkodjuk le, majd tegyük félre.

A krémhez a vajat , a főtt rizst, a tejfölt keverjük össze.
Egy másik edénybe , a mascarponét , a ricottát és a cukrot keverjük ki habosra, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
 Adjuk hozzá a rumot és a vanília aromát is, és végül, keverjük bele a rizses alapot.

Az így elkészített krémet öntsük rá a kekszes alapra és simítsuk el egyenletesen a tortaformában.
Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük egy órán át, majd kapcsoljuk ki a sütőt és további két órára hagyjuk a sütőben a tortát. Ha kihűlt tegyük a hűtőbe és tartsuk ott tálalásig.

Közben készítsük el hozzá a málnaöntetet.

A málnát a vízzel és a cukorral tegyük fel főni, majd főzzük 3-4 percig.
Amikor forr adjuk hozzá az étkezési keményítőt, amit előzőleg egy kevés vízzel simára kevertünk.
Főzzük még egy-két percig, amíg besűrűsödik, majd hűtsük ki.

Másnap , vegyük ki a tortánkat a formából és szeleteljük fel.
Díszítsük vékonyra felszeletelt almaszeletekkel, majd a málnaöntettel kínáljuk.



Jó nassolást kívánok hozzá!








Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...