2015. szeptember 3., csütörtök

Juhtúrós kenyérlángos







Hozzávalók a tésztához :
60 dkg fehér liszt
5 dkg friss élesztő
3 evk.  olaj
2 teásk. só
1 teásk. cukor
1 db tojás
3,5 deci langyos víz
1 gerezd fokhagyma lereszelve


Feltét hozzávalói: 
2 deci tejföl
30 dkg juhtúró
20 dkg szalonna , kis kockára vágva és zsírjára kisütve

3-4 fej hagyma karikára vágva
kb 20-30 dkg reszelt füstölt sajt


Elkészítése :
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk és egy tálba letakarva kb. 40 perc alatt, duplájára kelesztjük.
Ha meg kelt a tészta, ketté osztjuk , kinyújtjuk kb egy ujjnyi vastagságúra és szilikonos sütőpapíros nagyobb tepsikre rakjuk. 

Megkenjük jó minőségű tejföllel, rászórjuk a juhtúrót , a  a szeletelt hagymát és a zsírjára kisütött szalonnát, majd meglocsoljuk a szalonna zsírjával.
Végül megsózzuk, borsozzuk és bőven meghintjük reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok !







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...