2015. szeptember 5., szombat

Rózsacsokros alkalmi zsúrtorta




Hozzávalók a piskótához:
Süssünk együtt címszó alatt, már sokszor bemutattam hogyan is készítem a vizes-piskótákat, ezért ha visszalapoztok, vagy a linkre kattintotok, akkor részletesen lehet tanulmányozni a piskóta készítési folyamatát.
Ez a torta 3 db egész tojásból készült, és 15 cm-es torta karikában sült meg.
Ne felejtsétek el a tojásokat mérni kell !!
Vízespiskóta készítése fotókkal illusztrálva.

Tölteléke : - mascarponés fehér csokoládés tejszínkrém

Hozzávalók :
25 dkg mascarpone
2 deci habtejszín
1/2 csomag  Dr Oetker expressz zselatin fix instant 
ízlés szerint porcukor 
20 dkg fehér csokoládé



Elkészítése :
A zselatinporral kemény habbá verem a habtejszínt , félre rakom.
Egy másik edénybe a porcukrot, habosra keverem a mascarponével.
A kettőt óvatosan összekeverem, nagyon habosnak és krémesnek kell lennie, majd felolvasztom a csokoládét és langyosra hűtöm. Végül belekeverem a mascarponés tejszínkrémbe.

A torta burkolásához :  egy adag fondant használtam el.
Színezéséhez :piros, ételfestékeket használtam, és a maradék fondantból készítettem el a rózsacsokrot.

Süssünk együtt címszó alatt,  több tortám részletes sütési és díszítési folyamatát bemutattam már, ha valakit érdekel kattintson a linkre és tanulmányozza a piskóta készítését a torta betöltését, a  fondanttal való beburkolását, mindenről részletesen fotókkal illusztrálva készítettem egy bejegyzést,  de ha valahol elakadnátok , szívesen segítek.

A rózsacsokor készítését nem olyan rég álmodtam meg, és most egy kisebb változatát készítettem el erre a tortára. Terveim között van hogy elkészítem nagyobb változatban is, és akkor majd írok róla nektek egy külön bejegyzést, hogyan is készíthető el.














2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...