2015. szeptember 30., szerda

Virslis lábtörlő


Kint hideg szél fúj . Sajnos itt az ősz és ilyenkor igazán jól esik egy finom kelt tésztából készült vacsora.
Süssünk virslis lábtörlőt , és hozzá főzzünk egy forró finom teát.





Hozzávalók a tésztához :
30  dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 dkg friss élesztő
2 dl. langyos tej
3 evőkanál olaj
5 pár virsli

A tészta lekenéséhez felvet tojás

Elkészítése :
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalókhoz adjuk.
Kelt tésztát készítünk, vagyis jól kidagasztjuk.
Akkor jó a tésztánk ha elválik az edény falától.
( Én gyorsítok ezen a műveleten és belepakolok mindent a kenyérgépbe és hagyom hogy a gép dolgozzon helyettem.)
Amikor jó a tésztánk, cipó alakúra formáljuk és letakarva 40 percig langyos helyen kelesztjük.
Kelesztés után kinyújtjuk a tésztánkat ujjnyi vastagságúra és  a szélét kissé meghagyva bevagdossuk



Áttesszük egy szilikonos sütőpapíros tepsire és átfűzzük rajta a virsliket.
Végül lekenjük a tetejét felvert tojással és előmelegített sütőben 180 fokon, gáznál 3 fokozaton szép pirosra sütjük.





Jó étvágyat !









.




Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...