2015. október 3., szombat

Nyúl tejfölösen , kuktában főzve


Hétvégére kuktában készült tejfölös nyúl receptet hoztam nektek. 
Nem csak finom , hanem gyorsan el is készíthető.



Hozzávalók :
1 egész nyúl
5 dkg zsír
6 dkg vöröshagyma
15 dkg friss gomba
( a recepthez bármilyen gomba tökéletes. Én most harmat gombát tettem bele. )
2,5 dl tejföl
3 dkg sima liszt
1 db tojássárgája
2 dkg vaj
Ízlés szerint , só, bors, kevés cukor, és citromlé.

Elkészítése :
A konyhakészen vásárolt nyulat, alaposan megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk a kuktában felolvasztott zsíron.
Rátesszük a darabokra vágott nyulat és a megtisztított, megmosott és szeletekre vágott gombát.
Megsózzuk, borsozzuk és saját levében pároljuk.
Mikor a levét elfőtte, forró vizet öntünk alá, és a lezárt kuktában nyomás alatt 25 percig főzzük.
( Csak annyi vizet öntsük rá ami éppen hogy ellepi. A főzési időt a szelep lezárása után mérjük. )
Letelt az idő, hagyjuk hogy kissé lehűljön, a kukta. rakjuk hideg víz alá és engedjük ki a gőzt a szelep felnyitásával, majd rakjunk  a fedőre egy törlőruhát és óvatosan nyissuk fel.
Még ne rakjuk vissza a gázra, előbb beleöntjük a tojássárgájával és a liszttel elkevert tejfölt, és ezután forraljuk fel.
Végül, cukorral és a citromlével ízesítjük.
Gombócot vagy galuskát készítünk hozzá.

Zsemlegombócok hozzávalóit és elkészítését a szárnyaszúza-becsináltnál találjátok.

A nokedli elkészítését és receptjét, a gombapaprikás receptemnél megtaláljátok.

Jó étvágyat !






Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...