2015. november 20., péntek

Birsalmás szeszély



Az idén nagyon finom birsalma lekvárt és birsalma likőrt készítettem. Valami finom egyszerűen elkészíthető süteményt szerettem volna belőlük készíteni. A női szeszély receptemet alakítottam át egy kicsit és így született meg a birsalmás szeszély süteményem.
Nagyon finom lett! Próbáljátok ki!
A likőr nagyon nagyon ízletes és különleges lett, a barátnőim teljesen oda voltak érte.
Ezért is került bele a sütemény tésztájába.

Hozzávalók a tésztájához :
10 dkg puha vaj
5 db tojássárgája
14 dkg cukor
2 evőkanál birsalma likőr
6 evőkanál tej
23 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

Hozzávalók a tojáshabhoz:
5 db tojás fehérje
25 dkg cukor

Továbbá. a tészta megkenéséhez kb 10 dkg birsalma lekvár.

Elkészítése :
A sütőt előmelegítjük, 170 fokra, gáznál 2 fokozatra.
A puha vajat a cukorral és a tojássárgákkal, habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a likőrt és a tejet, majd együtt is tovább keverjük.
Végül a sütőporos lisztet belekeverjük.
Szép egynemű tésztát kell kapnunk, amit egy kiolajozott, kilisztezett tepsibe öntünk és egyenletesen elkenünk benne.
Előmelegített sütőben félig megsütjük, majd kivesszük a sütőből és vastagon megkenjük a birsalma lekvárral a tetejét. 
A tojásfehérjét a cukorral felverjük, jó sűrűnek kell lennie, majd rásimítjuk a lekvár tetejére.
Egy kanál segítségével, kissé felhúzgáljuk a habot és betesszük a sütőbe tovább sülni.
Amikor a teteje egy kissé kezd bebarnulni, akkor kivesszük a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
Forró késsel szeleteljük fel.

Jó nassolást kívánok hozzá! 











Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...