2015. november 7., szombat

Nutellás sajttorta





Az interneten az elmúlt  napokban, számos helyen fel fel bukkant a 

Nutella Cheesecake az az nutellás sajttorta készítési videója.Nagyon megtetszett a recept és el is készítettem.
A torta sütés nélkül készül, ezért roppant könnyen elkészíthető, ha ismerjük a pontos hozzávalókat.Remélem ti is kedvet kaptok a torta elkészítéséhez, és akkor pont jól fog jönni egy magyar nyelvű recept.




Hozzávalók a kekszes alaphoz :
25 dkg zabkeksz
10 dkg puha vaj
2 evőkanál nutella
3 evőkanál pirított összetört mogyoró

Hozzávalók a sajtkrémhez :
50 dkg mascarpone
40 dkg nutella
 ( előzőleg a kekszes alaphoz kivettünk belőle 2 evőkanállal , a többit a krémbe tesszük )
10 dkg porcukor
3 dl. habtejszín
1 csomag 20 gramm Dr oetker  expressz zselatin fix por

Továbbá : kb. 4 evőkanál pirított összetört mogyoró a sajttorta tetejére, és a torta elkészítéséhez egy 24 cm-es kerek torta forma.

Elkészítése :
Először elkészítjük a kekszes alapot.
A zabkekszet , a vajat , a nutellát és a mogyorót , beletesszük egy aprító vagy egy turmixgépbe és jól összekevertetjük vele.
A gép nem csak ledarálja a kekszet, hanem össze is állítja nekünk a kekszes alapot.
Amikor egyenletesen összekeveredtek az alapanyagok, kiborítjuk a tortaformába és egy evőkanál segítségével belenyomkodjuk a forma aljába. Ezután betesszük a hűtőbe dermedni.
Közben elkészítjük a krémet.
A hideg tejszínhabot kemény habbá verjük a zselatin porral.
Egy másik edényben habosra kikeverjük a mascarponét a nutellát és a porcukrot.
Ehhez a habos keverékhez hozzáadjuk a kemény tejszínhabot és együtt is felhabosítjuk.
Előhozzuk a hűtőből a kekszes alapot és ráöntjük a krémet, majd egyenletesen elkenjük rajta, majd bőven megszórjuk a tetejét tört mogyoróval.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy teljesen összeálljon a tortánk, és másnap felszeleteljük.

Nagyon finom . Érdemes kipróbálni!





Recept forrását és a hozzávaló videó segítségét is belinkelem nektek.
Íme :



Jó nassolást kívánok !







Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

3 megjegyzés:

  1. Ugyanez nálam is fent van, nagyon finom torta :)

    VálaszTörlés
  2. Megcsináltam,tényleg nagyon egyszerű elkészíteni. Irtó finom. Egy zacskó express zselatin fix portól viszont eléggé lágy maradt. Legközelebb többet kell bele tenni.Mivel evőkanálnyit irsz, ezért bizonytalan voltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy elkészítetted. Köszönöm hogy felveteted a zselatinport, mert most látom hogy zacskó helyet evőkanalat írtam. Egy zacskó expressz zselatinpor viszont bőven elég mert különben öt deci tejszínhez elegendő. A tortának remegősnek kell lennie nem keménynek. Át is javítom a receptben és belinkelem én melyiket használom. Viszont ha neked így lágy akkor tudom javasolni hogy legközelebb keverj a krémbe pluszba 10 deka olvasztott tejcsokoládét. Úgy biztosan keményebb lesz. Még egyszer köszönöm hogy írtál és további jó sütögetést kívánok.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...