2016. január 24., vasárnap

Aranydurbincs Himalája sótéglán sütve

Az aranydurbincs egy földközi-tengeri tenyészetből származik. Ragadozó, hófehér húsú, ízletes hal.
 A mediterrán konyha nagy  kedvence,amit nem is csodálok mert rendkívül finom. Nem olyan régen kb egy jó féléve vettem először . Jól befűszereztem és a sütőben hagyományos módon megsütöttem. Nagyon finom és ezért azóta a család nagy kedvence lett.
Rendkívül könnyen elkészíthető. A titok a fűszerezésben rejlik. Minél fűszeresebb annál finomabb a hal húsa. Ma egy olyan receptet hoztam nektek amit sótéglán készítettem el. Semmi pánik ha nincs Himalájasó téglátok, akkor egy tepsibe szórjatok durva szemű konyhai sót, vagy Himalája durva szemű konyhai sót,kb. egy ujjnyi vastagságban és erre tegyétek rá a halat.
A sótéglán való sütésről,előnyeiről egy régebbi bejegyzésemben olvashatok itt.



Hozzávalók 3 személyre:
3 darab konyhakész aranydurbincs
2 evőkanál finomra összevágott petrezselyemzöld
1 darab lime zöld citrom
Hal fűszerkeverék, én Lidl -ben kapható Deluxe hal fűszerkeveréket használtam
Halanként egy-egy kávéskanál olívaolaj.
3 darab nagyobb fokhagyma cikk

Elkészítése:
Egy tepsibe rakjuk a sótéglát  és berakjuk a sütőbe.
Amikor már bent van a sütőben, csak akkor kapcsoljuk be a sütőt a legkisebb fokozatra, 
160 fokra , gáznál 2 fokozatra melegítjük fel. 
Erre azért van szükség, hogy a sótégla együtt melegedjen fel a sütővel, és így biztosan nem reped el a hirtelen ért hőtől .
Közben:a
 halakat alaposan megmossuk,levágjuk a fejüket és szárazra töröljük egy papírtörlővel.
Egyenként kezdjük el befűszerezni. Az olajjal átdörzsöljük,majd a hal fűszer keverékkel és petrezselyemzölddel jól megfűszerezzük kívül belül. A belsejébe teszünk egy karika citromot,a többit a hal tetejére tesszük,továbbá egy vagy két darab fokhagymát amit előtte felszeletelünk. Nem sózzuk!!!! Mivel sótéglán fogjuk sütni,vagy sóágyon. Emeljük a sütő hőfokát 180 fokra, gáznál 3-4 fokozatra Az így előkészített halakat rátesszük a felemlegetett sótéglánkra és betesszük a sütőbe és mind két oldalát meg sütjük.. Sütési idejük oldalanként 8-8 perc,időközben óvatosan fordítsuk meg.




Bármilyen zöld vagy majonézes salátával kínálhatjuk. Én sárgarépa salátát készítettem hozzá,ami rendkívül egyszerűen elkészíthető. A répákat megtisztítjuk és nagyobb lukú reszelőn lereszeljük.Adunk hozzá egy pár gerezd fokhagymát finomra összevágva és tartár mártásban átforgatjuk. Ennyi az egész. Nagyon finom,gyorsan elkészíthető és egészséges fogást készíthetünk egy háromnegyed óra leforgása alatt.

Jó étvágyat kívánok!










   Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...