2016. január 19., kedd

Gluténmentes palacsinta

Több receptet kipróbáltam már,de mindegyikkel az volt a bajom,hogy túl vastag palacsintákat lehetett belőlük sütni. Ezért addig kísérleteztem még megszületett ez a recept. Én óriáspalacsinta sütőgépen sütöttem ki ezeket a palacsintákat,ezért látszanak a képen olyan nagynak,de hagyományos palacsinta sütőben is elkészíthető ez a recept. Fogjatok hozzá bátran,és süssetek ti is gluténmentes palacsintákat.


Hozzávalók:
30 dkg rizsliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
2 teáskanál útifű maghéj liszt ( Herbáriában beszerezhető)
3 db. tojás
6 dl szódavíz, 2 dl. víz , 1 dl.olaj
Fontos ha gluténérzékenyek vagyunk! Csak olyan rizslisztet, vásároljatok, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy a termék nem szennyeződött gluténnal!

Elkészítése: 
A lisztet a tojások sárgájával, a kiskanál szódabikarbónával, az útifű maghéj liszttel a szódavízzel , a vízzel és az olajjal csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a legvégén óvatosan a masszába forgatjuk. Serpenyőbe kevés olajat forrósítunk és a szokásos módon palacsintákat sütünk.  Sütéshez a továbbiakban már nem lesz szükségünk olajra mert a tésztába már beletettük. Ezzel a tésztával szép vékony palacsintákat tudunk készíteni. Lekvárral, porcukorral ízesítjük.



Jó étvágyat!





  Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...