2016. január 1., péntek

Újévi ragacsos oldalas



Hozzávalók :
2 kg sertésoldalas
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
125 ml szójaszósz
125 ml ketchup 
60 ml. méz
1 teáskanál kínai ötfűszerkeverék
2 evőkanál olaj

Elkészítése:
A húst megmossuk, megtöröljük. A többi hozzávalót összekeverjük, néhány evőkanállal félreteszünk,a, többivel bekenjük az oldalast.A sertésoldalast a húsos felével lefelé a tepsibe tesszük. A sütőt 200 fokra( ,gáznál 7-es fokozatra ) előmelegítjük. A sertésoldalast 40 percig sütjük, majd megfordítjuk,és megkenjük a félretett páccal,majd még 10 percig tovább sütjük.Az így elkészült oldalast deszkára tesszük és a csontok mentén feldaraboljuk.Nekünk tetsző körettel, kínáljuk, de friss ropogós kenyérrel is nagyon finom.

Jó étvágyat !







  Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...