2016. január 10., vasárnap

Zöldséges sáfrányos halleves

Ma egy nagyon finom halleves receptet hoztam nektek.


Hozzávalók :
40 dkg afrikaiharcsa-filé
1 közepes fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 szál halványító zeller
0,5 dl olívaolaj
1,5 liter zöldségleves alaplé, vagy  víz
ízlés szerint: só, őrölt bors
1 csipet sáfrányos szeklice
1 csokor petrezselyemzöld
2 marék kagylótészta


Elkészítése:
A halat 2 x 2 centis kockákra daraboljuk. A megtisztított hagymát, sárgarépát, fehérrépát,megmosott angol zellert szintén kisebb kockákra vágjuk,és a zöldségeket forró olívaolajon kicsit megpirítjuk.
Hozzáadjuk a halkockákat,felöntjük a zöldséglevessel vagy vízzel. Ha felforrt,sóval,borssal,a sáfrányos szeklicével,az aprított petrezselyemmel ízesítjük,és félpuhára főzzük. Beleszórjuk a kagylótésztát,és közepes tűzön 10-15 perc alatt készre főzzük. Ha elkészült,forrón tálaljuk.


Jó étvágyat!







  Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...