2016. február 2., kedd

Emeletes sportszelet




Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg mangalica zsír
12 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csapott teáskanál sütőpor
1 db tojás
annyi tej amivel összegyúrjuk,kb. 50 ml.

Hozzávalók a krémhez:
8 dl. tej
10 dkg liszt
25 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
25 dkg vaj
1 evőkanál rum, vagy 30 ml. rumaroma

Hozzávalók a mázhoz :
5 dkg vaj
3 evőkanál tej
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
4 db hagyományos sport szelet csokoládé,amit kis darabokra összevágunk




Elkészítése :
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, gáznál 3 fokozaton.
A tészta hozzávalót összegyúrjuk. Közepesen lágy, nyújtható tésztát kell hogy kapjunk.
Négy részre osztjuk és kb. 30 x 25 cm-es lapokat nyújtunk,és egyesével  szilikonos sütőpapíron kisütjük őket. Sütési idejük kb. 6-8 perc. A kész lapokat hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.

A tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet,és kis lángon addig főzzük amíg be sűrűsödik.
Félre tesszük és hagyjuk hogy kihűljön. A vajat a porcukorral habosra kikeverjük és kis adagokba hozzákeverjük a kihűlt lisztes pépet,majd együtt is jól felhabosítjuk. Végül hozzákeverjük a kakaóport és a rumot.

A krémet három részre osztjuk és a lapok közzé betöltjük.Betesszük a hűtőbe addig amíg elkészítjük a mázat a tetejére.

A mázhoz a hozzávalókat beletesszük egy fémedénybe és kis lángon összemelegítjük.
Nem forraljuk fel,csak összemelegítjük!
Sima szép fényű mázat a süteményünk tetejére öntjük és egyenletesen elkenjük rajta.
Ismét hűtőbe tesszük egy teljes éjszakára hogy összeérjenek az ízek és másnap egy éles késsel felszeleteljük.

Jó étvágyat kívánok!








Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...