2016. február 1., hétfő

Fűszeres sárgaborsó főzelék, fasírt golyókkal és fűszeres tükörtojással tálalva



Hozzávalók :
25 dkg sárgaborsó
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál ételízesítő
1 kávéskanál szárított csili paprika
1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld
1 kávés kanál szárított bazsalikom zöld
ízlés szerint só, őrölt bors
1 dl. víz
3-4 evőkanál étkezési keményítő

Továbbá: a főzéshez,egy 2,5 literes fazék

Hozzávalók a fasírthoz:
50 dkg darált sertéslapocka
ízlés szerint fűszer keverék,só,bors
3 db egész tojás
annyi zsemlemorzsa amit felvesz a massza,kb 5-6 evőkanál
Sütéshez: olaj

Hozzávalók a fűszeres tükörtojáshoz:
Személyenként 1 darab tojás, fűszerkeverék,2 evőkanál olaj a kisütéséhez

Elkészítése:
A sárgaborsót átmossuk,átválogatjuk és beletesszük a fazékba. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát,fokhagymát, ételízesítőt és felöntjük annyi vízzel hogy tele legyen a fazék.
Kis lángon kb 30 perc alatt puhára,majdnem szét főzzük a szemeket. Közben kevergessük meg és figyeljünk oda mert hamar kifut a fazékból. Főzés közben a víz elpárolog róla ezért folyamatosan pótoljuk.A megfőtt borsónkat összeturmixoljuk. A szárított fűszereket össze keverjük és ízlésünk szerint fűszerezzük meg,de ne tegyük bele az egészet,csak kb. az egy harmadát. Sózzuk,borsozzuk.
Újra forraljuk. A vízben feloldjuk a keményítőt és hozzákeverjük a borsónkhoz. Ne ijedjünk meg ha hígnak tűnik,mert állás közben sűrűsödni fog még.( Kevesebb étkezési keményítővel hígabb,több étkezési keményítővel sűrűbb állagot kaphatunk. )

Közben elkészítjük a fasírtokat.
Egy tálba rakjuk a darált húst,a tojásokat.Ízlés szerint fűszerezzük az előzőleg összekevert fűszerünkkel. Sózzuk borsozzuk,és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá hogy közepesen lágy gyurmázható masszánk legyen. Kis golyókat formálunk a masszából Olajat hevítünk egy lábasban és ha forr kisütjük a fasírtjainkat.Szalvétára kiszedjük és előveszünk egy lapos palacsinta sütőt.
Két kanál olajat hevítünk fel benne majd kis lángra vissza vesszük a gázt. Beleütünk egy tojást, a fehérje részét megszórjuk a fűszerkeverékünkkel és lefedjük egy fedővel,majd készre sütjük.
Ezzel a sütési módszerrel a tojásunk alja nem ég oda és a sárgája sem sül túl.

Végül tálaljuk a  főzelékünkkel.

Jó étvágyat kívánok!







Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...