2016. február 14., vasárnap

Valentin napi csokoládés sajttorta

Nem múlhat el Valentin nap csokoládé nélkül, hogy fokozzuk az élvezeteket, készítettem magunknak egy mennyei csokoládé sajttortát. 

( Akár anyák napjára is elkészíthetjük édesanyák számára,biztosan nagyon fog neki örülni ! )





Hozzávalók  a kekszes alaphoz :
30 dkg zabkeksz
16 dkg olvasztott vaj

Hozzávalók a sajtkrémhez :
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
50 dkg krémsajt
 ( nálam , Pilos félzsíros friss sajt, Lidl-ben kapható. )
4 dl. habtejszín
1 cs.Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
1 db citromhéj
1 db narancshéj

Hozzávalók a csokoládéöntethez:
20 dkg tejcsokoládé
120 ml.tej
120 ml. habtejszín
4 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál  instant kávé

Továbbá: 24 cm-es kapcsos szív tortaforma







Elkészítése :
Első lépésben készítsük el a kekszes alapot.
Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze az olvasztott vajjal.
A tortaformát készítsük elő,és kekszes alapot öntsük bele majd a kezünkkel lapogassuk el.
Ügyeljünk arra hogy alaposan nyomkodjuk le a tortaforma alján az öklünkkel a kekszes alapot, majd tegyük be a hűtőbe.

Készítsük el a sajtkrémet.
A csokoládékat külön külön olvasszuk  fel és hagyjuk hogy langyosra hűljenek.
A tejszínt verjük fel kemény habbá a habfixszel.
A sajtkrémet keverjük ki a vaníliás cukorral, ízlés szerinti porcukorral és a reszelt narancs és citromhéjjal, majd keverjük hozzá a felvert tejszínhabot.
Osszuk egyenlő három részre a krémet,majd keverjük bele  az olvasztott csokoládékat.
Így kapunk három csokoládés ízű krémet.

Vegyük elő a megdermedt kekszes alapot és öntsük rá az első adag étcsokoládés krémet, majd  kenjük el egyenletesen a kekszes rétegen. Erre öntsük rá a tejcsokoládés krémet és szintén kenjük el egyenletesen. Végül a fehér csokoládés krémmel fejezzük be a rétegezést,amit szintén egyenletesen elkenünk. Tegyük be egy éjszakára dermedni a hűtőbe.

Készítsük el a csokoládés öntetet.
Egy edénybe tördeljük bele a csokoládét.
Egy fém edénybe mérjük ki a tejet, a tejszínt,a vajat és a cukrot, majd főzzük össze.
Amikor forr és már elolvadt benne a vaj ,vegyük le a gázról és öntsük rá az összetört csokoládéra.
Kevergessük mind addig amíg elolvad benne az összes csokoládé.
Adjuk hozzá az aromát és a kávét, majd csomómentesre keverjük el.
El is készült a csokoládés öntetünk,amit beteszünk a hűtőbe és majd a tortánk mellé kínáljuk.





Boldog Valentin napot kívánok mindenkinek!














Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...