2016. március 3., csütörtök

Elronthatatlan sajttorta sütés nélkül



Hozzávalók  a kekszes alaphoz :
30 dkg vaníliás Győri keksz
16 dkg olvasztott vaj

Hozzávalók a sajtkrémhez :
30 dkg fehér csokoládé
50 dkg  krémsajt ( nálam , Pilos félzsíros friss sajt, Lidl-ben kapható.
vagy helyettesíthető mascarpone sajtkrémmel )
4 dl. habtejszín
1 cs.Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
ízlés szerint porcukor,nálam 5 dkg 
( ..ha édesen szeretitek tehettek bele 10-15 dkg porcukrot is )
2 db reszelt citromhéj

Hozzávalók az őszibarack öntethez :
820 grm. őszibarackbefőtt
1 evőkanál étkezési keményítő
2 dl.víz

A tortát egy 24 cm-es kerek tortaformában készítettem el.

Elkészítése :
Első lépésben készítsük el a kekszes alapot.
Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze az olvasztott vajjal.
Egy 24 cm-es kerek tortaformát béleljünk ki  folpakkal.
A kekszes alapot öntsük bele és a kezünkkel lapogassuk el.
Ügyeljünk arra hogy alaposan nyomkodjuk le a tortaforma alján az öklünkkel a kekszes alapot, majd tegyük be a hűtőbe kb 20 percre.

Készítsük el a sajtkrémet.
A csokoládét olvasszuk  fel az olajjal vízgőz felett,vagy a mikróban és hagyjuk hogy langyosra kihűljön.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, a habfixporral.
A mascarponét keverjük ki ízlés szerinti porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és az előzőleg  felvert tejszínhabot.
Ezzel készen is van a sajtkrémünk.
Vegyük elő a megdermedt kekszes alapot és öntsük rá a sajtkrémet.
Egyenletesen oszlassuk el és tegyük be egy éjszakára dermedni a hűtőbe.

Készítsük el hozzá az őszibarack öntetet.
Az őszibarack befőttet szűrjük le a levétől, de a levét ne öntsük ki.
Vágjuk kisebb darabokra a barackokat és tegyük be egy lábasba,majd öntsük rá vissza a befőttlevet.
Főzzük kis lángon 5 percig. Kettő deci vízbe keverjük el csomómentesre az étkezési keményítőt .
Vegyük le a gázról a barackot és turmixoljuk pépesre, majd keverjük bele a keményítős vizet.
Tegyük vissza a gázra és forraljuk fel.Végül az öntetet hűtsük le.

Másnap, vegyük ki a tortánkat a formából és szeleteljük fel, majd az őszbarack öntettel kínáljuk.
















Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...