2016. március 9., szerda

Házi készítésű csirkemell sonka


Úgy döntöttem hogy én is kipróbálom az otthon elkészített csirkemell sonkát.
Sok helyen nézegettem a receptjét,de mindenki sütőben párolta meg az elkészített húspépet.
Nekem ez a megoldás nem nagyon tetszett és megkérdeztem egy hentes vendégemet hogy ő hogyan is készítené el. A válasz roppant egyszerű volt.
 ,, Hideg vízbe felfőzni, 35 percig lassú tűzőn fedő alatt főzni, majd jeges vízbe kihűteni.
Így nem lesz a végeredmény csirkerolád, hanem sonka íze lesz."
Megfogadtam a tanácsát és milyen jól tettem, mert nagyon finom lett a házi csirkemell sonkám.
Hipp - hopp el is fogyott. Már azt is tudom hogy legközelebb mivel teszem még finomabbá,de azt még nem árulom el.

Hozzávalók :
50 dkg csirkemell
1 teáskanál só
1 kávéskanál öröltbors
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál fokhagymapor

Továbbá a kevés olívaolaj és füstölt pirospaprika összekeverve



Elkészítése :
A csirkemellet kisebb kockákra összevágjuk.
A háromnegyed részét beletesszük egy aprító gépbe és pépesre ledaráljuk.
Hozzáadjuk a maradék felkockázott csirkemellet és ezzel már csak addig keverjük amíg a masszában eloszlik egyenletesen a húsunk. ( Ez körülbelül, egy két forgásnyi az aprítógépben. )
Kiborítjuk egy tálba és hozzáadjuk a fűszereket,majd összekeverjük.
Kiterítünk egy darab folpackot, a masszát a közepére halmozzuk és szorosan feltekerjük,mint egy szaloncukrot.



A folpack két végét becsomózzuk és egy fazékba tesszük.
Felengedjük annyi hideg vízzel ami teljesen ellepi,majd lefedve felforraljuk.


 Forralás után,levesszük a gázt a legkisebbre és lefedve 35 percig főzzük.
Főzés után jeges hideg vízbe tesszük és hagyjuk hogy teljesen kihűljön benne.
Ezután kivesszük a folpackból és pirospaprikával elkevert olajjal teljes felületét bekenjük.





Hűtőbe tesszük 2-3 órára hűlni majd tetszés szerinti péksüteménnyel fogyasztjuk.







Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...