2016. március 1., kedd

Húsvéti aszpikos főtt tarja



Hozzávalók :
50 dkg főtt füstölt tarja
3330 g. üveges konzerv spárga
1 db egész tojás
3,5 dl. húsleves
1 csomag zselatinpor 
4 evőkanál szárított petrezselyemzöld

Továbbá: 1 db 32 cm hosszú 8 cm magas doboz ( kenyérsütő ) forma, vagy valamilyen fél literes forma.

Elkészítése :
Tojást keményre főzzük, és szeletekre vágjuk.
Tarját kockákra felvágjuk.
Spárgát lecsöpögtetjük és egészben hagyjuk.
A húslevesbe elkeverjük a zselatint és kis lángon felforraljuk.
A formát kibéleljük folpackkal, alulra rakjuk a felszeletelt tojásokat.
Megszórjuk petrezselyemzölddel, bőven ,és a spárgánk felével betakarjuk.
Erre ráhalmozzuk a tarjánk felét és rárakjuk egymás mellé sorra a spárga másik felét.
A maradék tarjánkkal befedjük és újból megszórjuk petrezselyemzölddel.
Ha jól dolgoztunk,akkor majdnem tele van a formánk.
Erre ráöntjük óvatosan a zselatinos forró húslevesünket,és a konyhapulton hagyjuk hogy kihűljön.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni és másnap friss zsömlékkel kínáljuk.

Jó étvágyat !









Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...