2016. március 26., szombat

Húsvéti cipó



Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál burgonyapehely
2 dkg friss élesztő
130 ml. langyos tej

4 db nagyobb kelkáposztalevél

Töltelékhez:
4 db keményre főtt tojás, kb. 10 dkg főtt sonka, 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba,és hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Egyszerűbb és nem munkaigényes ha az egész hozzávalót belepakoljuk a kenyérgépbe és a dagasztási programon hagyjuk hogy a gép helyettünk dolgozzon.
Dagasztás után duplájára kelesztjük. Közben megfőzzük a tojásokat,összevágjuk a sonkát és lereszeljük a sajtot. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra,gáznál 3-fokozaton.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, a sonkával megszórjuk a közepét ,a tojásokat félbe vágva rátesszük, és rászórjuk a sajtot,majd cipó alakban ráhajtogatjuk a kimaradt tésztát. Lefordítjuk.Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire rárakjuk a káposzta leveleket és lekenjük olajjal őket. Erre tesszük rá a megtöltött cipónkat és egy káposztalevéllel beborítjuk a tetejét. Letakarva duplájára kelesztjük.
Végül előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült,hagyjuk kihűlni és akkor szépen letudjuk húzni az aljáról a káposztaleveleket. ( A levelek egy kicsit odakapnak sütéskor,de nem baj mert amikor lehúzzuk a kenyérről szép lesz az alja és teljesen átveszi a kenyér a káposztának az ízét. )

Fázisfotók:








Tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...