2016. március 13., vasárnap

Húsvéti kekszek

Hamarosan itt a Húsvét! 

Ennek örömére egy nagyon finom és mutatós linzertésztából készült keksz receptet hoztam nektek.



Tálalhatjuk kekszként egy finom tea mellé, vagy ha van kedvünk készíthetünk hozzá linzertésztából aljakat és baracklekvárral össze is tölthetjük. Én most kekszeknek álmodtam meg őket, a húsvéti asztalunkra.  



Hozzávalók :
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
2 db tojássárgája
25 dkg ráma

Elkészítése:
A hideg vajat a liszttel összemorzsoljuk,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal tésztává összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hideg helyen pihentetjük 30 percig.
Pihentetés után a tésztát, lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és linzer kiszúróval, nyúl és csibe kiszúróval kiszurkáljuk. Figyeljünk a kiszúrásnál,hogy mindegyik nyúl és csibének legyen egy -egy linzer kiszúróval kiszúrt alja! Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Akkor sültek meg ha süteményünk széle halvány barna lesz. Tegyük őket rácsra és hagyjuk hogy teljesen kihűljenek.






Közben készítsük el az írókát a díszítéshez.

Hozzávalók:
1 db tojásfehérje
1 teáskanál citromlé
20 dkg porcukor
2 evőkanál étkezési keményítő

Színezéshez : piros, zöld, sárga ételfestékek

Elkészítése :
1 db tojásfehérjét 1 teáskanál. citromlével habosra kikeverjük és hozzáadjuk apránként a 20 dkg porcukrot és a 2 evőkanál étkezési keményítőt Akkor jó ha sűrű az állaga,és ha az ujjaink közzé vesszük a mázat nem érezzük a cukrot. A mázat kis adagokra szétosztjuk és tetszőleges színekre megfestjük. Ezután a nyulakat és a csibéket festjük meg a mázzal és hűtőbe tesszük hogy száradjanak. A kerek linzerek tetejét bevonjuk a mázzal és azonnal rátesszük a készre írókázott megkötött csibéket, és nyulakat. Kis virág alakú cukorkákkal díszítjük. Hagyjuk hogy teljesen megkössön a mázunk és csak ezután tesszük be egy fém dobozba. 







Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...