2016. március 26., szombat

Húsvéti répatorta



Hozzávalók a tortalaphoz:
30 dkg cukor
1,5 dl olaj
4 db egész tojás
35 dkg reszelt nyers sárgarépa
40 dkg rétesliszt
22 gramm sütőpor

Továbbá: 24 cm-es kerek tortaforma

Hozzávalók a krémhez:
6 dl. habtejszín
1 csomag 20 g.  DrOetker Expressz Zselatin fix
25 dkg mascarpone
Ízlés szerint: porcukor de el is hagyható. Nálam 3 evőkanál
1 teáskanál vanília olaj,vagy 2 evőkanál aroma

Díszítéséhez használhatunk,különböző csoki figurákat,marcipán répákat,vagy egyszerű megoldásként beszórhatjuk reszelt nyers sárgarépával is a tetejét. Bármelyiket is válasszuk mindegyik módszerrel biztos a siker.

Elkészítése :
Első lépésben elkészítjük a torta tésztáját.
A tojásokat szétválasszuk és a fehérjét kemény habbá felverjük,majd félre tesszük.
A sárgáját a cukorral,az olajjal kissé felhabosítjuk,majd belekeverjük a finomra reszelt sárgarépát.
Hozzá keverjük a felvert fehérje habot és egy fakanál segítségével bele keverjük a sütőporos lisztet.
A tortaforma aljába vágunk egy méretre beleillő szilikonos sütőpapírt és beleöntjük az elkészített tésztát. Előmelegített sütőbe 170 fokon,gáznál 2 fokozaton tűpróbáig sütjük,kb. 40 perc alatt.

Tű próba : Amikor azt gondoljuk hogy jó lesz a piskótánk , szúrjunk a közepébe egy hústűt ,majd húzzuk ki ,és ha nincs rajta tésztaragacs akkor megsült a piskótánk. Viszont ha ragacsos marad akkor süssük tovább.
Amikor elkészült a piskótánk, hagyjuk kihűlni a formában, majd vágjuk egyenlő három részre.


A tejszínhabot a porcukorral,a zselatinporral kemény habbá verjük,majd kisadagokban hozzákeverjük a mascarponét és az aromát. Együtt jól felhabosítjuk.
Az elkészült krémmel töltsük be a tortánkat . A tetején és az oldalán is egyenletesen kenjük be és az oldalát szórjuk be darált győri keksszel.A maradék krémet töltsük be egy csillagcsöves nyomózsákba és díszítsük fel a tortánkat vele.
A tortánkat díszíthetjük sárgarépa alakú habcsókokkal, csokitojásokkal vagy marcipánnal.


Nem olyan régen a tyúk alakú kalácsom receptjével  nyertem egy 3 dimenziós nyúl és tojás csokoládé kiöntő formát. Ezzel készítettem el az idei répatortánk díszítését.





















Tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...