2016. április 17., vasárnap

Kukoricás - paprikás muffin,majonézes krumplisalátával



A kukoricás-paprikás muffin, izgalmas ízvilágot rejt önmagában
Fogyaszthatjuk levesekhez,kenyér vagy zsemle helyett.
Ma én majonézes krumplisalátához készítettem.




Hozzávalók:
2 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 piros húsú kaliforniai paprika
1 piros csilipaprika
15 dkg morzsolt konzerv vagy mélyhűtött kukorica
5 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál citromlé
1/2-1/2 csapott teáskanál só és bors
Fél csokor finomra aprított petrezselyemzöld
13 dkg simaliszt
12 dkg kukoricaliszt
2 teáskanál sütőpor
2 db tojás
 3 dl. joghurt

Továbbá:
olaj vagy vaj a muffinsütőhöz,vagy 12 db hagyományos muffinpapír.
( Nálam 9 db. téglalap alakú muffinpapír. )

Elkészítése :
A sütőt 180-fokra,gáznál 3.-fokozaton, előmelegítjük.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
A paprikát és a csilit megmossuk,kicsumázzuk és apróra vágjuk..
Ha konzervkukoricát használunk, szűrőedényben lecsöpögtetjük.
A mélyhűtött kukoricát nem kell fölengedni.
Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat.
Beleszórjuk a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat, és kevergetve 2 percig pirítjuk.
Hozzákeverjük a kukoricát.
A citromlevet a sót, a borsot és a petrezselymet a hagymás kukoricás keverékhez adjuk.
A serpenyőt levesszük a tűzhelyről, és a keveréket félretesszük hűlni.
A kétféle lisztet és a sütőport tálba szitáljuk és összekeverjük.
Tojásokat a joghurttal , 1/2 teáskanál sóval és 4 evőkanál olajjal, kézi habverővel egy másik tálban jól összekeverjük.
A tojásos joghurtkrémhez adjuk a kihűlt kukoricás keveréket, majd a lisztkeveréket is.
Nem kell sokáig keverni,elég ha a száraz hozzávalók épp csak benedvesednek.
A muffinsütő csészéit kétharmadig megtöltjük a tésztával.
Muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük,majd kivesszük a sütőből
Kb. 5 percig a tepsiben hagyjuk hűlni,majd .kiemeljük őket a csészéből,és rövid ideig süteményrécson hűtjük. Ha, muffinpapírban sütjük akkor a papírral együtt tálaljuk.





Hozzávalók a majonézes krumplisalátához:
50 dkg krumpli kis kockákra összevágva,és puhára megfőzve
10 db keményre főzött tojás, kisebb darabokra összevágva
2 dl. tejföl
1 evőkanál narancsos mustár
1 dl majonéz
ízlés szerint: só,bors
fél csomag finomra összevágott petrezselyemzöld

Elkészítése:
A tejfölt,a majonézt,a mustárt,a fűszereket összekeverjük.
A készre főtt és feldarabolt tojásokat és krumplit,hozzákeverjük a tejfölös mártáshoz.
Hűtőbe tesszük és jó hidegre lehűtjük,majd a kukoricás-paprikás muffinokkal tálaljuk.






Tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a recept, nagyon guszta...a kepek alomszepek,amugy az egesz blogod nagyon szep...
    nekem csak kerek muffin formam van, de gondolom ugy is jo lesz...tovabbi szep napot kivanok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anita!
      Örülök hogy itt vagy. A muffinpapírt a Müllerben szoktam venni,de természetesen jó hozzá bármilyen muffinpapír.Remélem máskor is benézel hozzám! Szeretettel üdvözöllek az olvasóim táborában.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...