2016. április 4., hétfő

Mascarponés sajtgolyók




Ma egy cukor és lisztmentes sajtgolyó receptet hoztam nektek. Természetesen nem csak cukorbetegek fogyaszthatják, kiváló diétás nassolni való is, mert nem émelyítően édes és nincs benne cukor. Xilitet lecserélhetitek ízlés szerinti porcukorra is ,ha hagyományos módon szeretnétek elkészíteni,de ezt csak azoknak ajánlom akik nem cukorbetegek!





Hozzávalók:
15 dkg kókuszreszelék
25 dkg mascarpone lágy sajt
1 evőkanál xilit cukor helyettesítő
1 teáskanál vanília aroma
5 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítése:
A mascarponét a xilittel és az aromával kissé habosra kikeverjük,majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Kézzel kisebb diónyi golyókat formálunk a masszából és a maradék kókuszreszelékben megforgatjuk. Kis kapszlikba rakjuk őket és hűtőszekrényben tároljuk.

További ötletek: A kis golyókba egyenként tehetünk egy-egy darab mandulát, vagy diót, majd így forgatjuk meg a kókuszreszelékben.

Bárhogyan is készítjük finom krémes kókusz golyókat kapunk.






Kedves olvasóim!
Az a megtiszteltetés ért, hogy a Miskolc TV Egészségpercek című műsorában két süteményt elkészíthettem. Ebből az egyik ez a mascarponés sajtgolyók.

A teljes recept elkészítési fázisait a műsor 6. percétől nézhetitek meg.





Tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...