2016. április 6., szerda

Update kenyér



Barátnőm részére készítek ilyen kenyeret folyamatosan,mivel diétázik és csak update dolgokat eszik. Ő imádja! Nekem nem jön be,de gondoltam felrakom a blogba hogyan is készül hátha valakinek jól jön egy ilyen kenyér recept.


Hozzávalók :

150 gramm update 1 Low-Carb Flour liszt 

100 g, búza sikér 
4 gramm szárított élesztő 
1 evőkanál étolaj  
200 ml langyos víz
1 csapott teáskanál só

Továbbá : A sütéshez 32 cm hosszú 8 cm magas doboz ( kenyérsütő ) forma,szilikonos sütőpapír.

Elkészítése:
A hozzávalókat kimérjük egy tálba és lassan hozzáadjuk a langyos vizet ,amivel elkezdjük dagasztani a tésztát. Addig dagasztjuk amíg közepes kemény tésztát nem kapunk és elválik az edény  falától.
Ezután letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Én mind ezt a műveletet rábíztam a kenyérsütőgépre. Vagyis, belepakoltam a hozzávalókat és a kenyérdagasztási programra állítottam. Kelesztés után ,újra átgyúrjuk és vekni alakúra formáljuk..
A kenyérsütő forma aljába szilikonos sütőpapírt vágunk és belerakjuk a kialakított tésztát.
Letakarjuk és ismét duplájára kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra,gáznál 3-fokozaton.
Sütés előtt a tésztánk tetejét vízzel lespricceljük és betesszük a sütőbe, majd szép pirosra sütjük kb. 35-40 perc alatt. A sütési idő függ a sütő milyenségétől! Sütés után körbevágjuk a forma oldalánál a kenyerünket és egy kenyérrácsra téve kihűtjük. 








Ötlet:
Tetszés szerint megszórhatjuk sütés előtt a tetejét szezámmaggal.










Tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...