2016. május 2., hétfő

Duna-hullám




A világos és a sötét színű keverttészta-rétegekbe meggyszemeket süllyesztünk, amitől a sütemény szeletelés után, hullámos mintázatot kapnak. Az összhatást a sütemény tetejére kent vaníliás vajkrém és a vastag csokoládémáz tesz tökéletessé. 
Nagyon finom. Próbáljátok ki!

Hozzávalók a keverttésztához:
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 csipet só
5 db tojás
1 üveg meggybefőtt ( lecsöpögtette )
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum

Hozzávalók a krémhez :
1 zacskó vaníliás pudingpor
4 dkg cukor
5 dl.tej
15 dkg puha vaj
3 evőkanál porcukor

Hozzávalók a mázhoz:
30 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj

Továbbá a sütéshez: egy kb. egy 35 x 25 x mélyebb tepsi



Elkészítése :
A tésztához a vajat a cukorral és a sóval egy tálban krémesre keverjük.
Egyenként beleütjük a tojásokat és mindegyikkel habosra keverjük.
A meggyet szűrőedényben lecsöpögtettük.
A tepsit kivajazzuk,a sütőt előmelegítjük 180-fokra,gáznál 3 fokozaton.
A lisztet elkeverjük a sütőporral,és a habos masszába forgatjuk.
A tészta felét a tepsibe terítjük. A kakaóport a rummal a maradék tésztához keverjük.
A sötét tésztát a világos rétegre terítjük,és a tetején egyenletesen elosztjuk a meggyszemeket.
Forró sütőben, középre tolt rácson kb. 35 percig sütjük,majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet.

A pudingport a cukorral és 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a csomómentesre kikavart pudingport, és  állandó keverés mellet egyszer felfőzzük.
Megvárjuk, amíg a puding kihűl , közben időnként megkavarjuk, nehogy megbőrösödjön.
A vajat a porcukorral krémesre keverjük,és evőkanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
A krémet egyenletesen a tortalapra kenjük. 30 percre hűtőbe tesszük hűlni.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasszuk,majd a vajas krémre öntjük és óvatosan elsimítjuk a tetején. A csokoládémázba villával hullámvonalakat rajzolunk. Megvárjuk,amíg teljesen megszilárdul, majd egy éles késsel szeletekre vágjuk.







Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...