2016. május 8., vasárnap

Márványos kuglóf



Egy nagyon finom csokoládés kuglóf receptet hoztam nektek. Könnyedén elkészíthető.
Nagyon finom, és mutatós. Még finomabb ha egy napig alufóliába csomagolva állni hagyjuk,hogy az ízeknek legyen idejük összeérni. A csokoládét a tetejére tetszés szerint változtathatjuk étcsokoládé és fehér csokoládé keverékére is,vagy csak hagyományosan beszórjuk porcukor és kakaópor keverékével.
Bármelyiket is választjuk biztosan nagy sikert aratunk vele.



Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg étcsokoládé
25 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
4 db tojás
4 evőkanál tej
5 dkg darabolt mandula
2 evőkanál rum
Továbbá a sütéshez, 23 cm-es  kuglófforma és vaj a kikenéséhez

Hozzávalók a mázhoz :
20 dkg tejcsokoládé + 1 evőkanál olaj
10 dkg fehér csokoládé 1 teáskanál olaj



Elkészítése :
Melegítsük elő a sütőt 180-fokra,gáznál 3 fokozaton.
A kuglófformát alaposan kivajazzuk,ha szilikonos formát használunk akkor ezt a műveletet hagyjuk ki. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A csokoládét finomra reszeljük. A vajat a egy tálban kézimixer habverőjével habosra keverjük, és közben hozzáadjuk a cukrot,és a sót. A tojásokat egyenként a tálba ütjük és beledolgozzuk a masszába. A lisztkeveréket evőkanalanként a vajas-tojásos krémhez keverjük, közben a tejet is beleöntjük.A massza felét áttesszük egy másik tálba. 
A mandulát a tészta egyik feléhez, a csokoládét és a rumot a másik feléhez kavarjuk. A világos massza felét a formába töltjük,ráöntjük a sötétebbiket,majd a maradék világos masszát is a tetejére terítjük. Villával néhány körkörös mozdulattal egymásba keverjük a kétféle tésztát, így alakítjuk ki a kuglóf márványos mintázatát.A kuglófot a forró sütőben,alulra tolt rácson 45-50 percig tűpróbáig sütjük..Kivesszük a sütőből kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni,majd tálcára borítjuk.
A csokoládékat külön - külön az olajjal felolvasszuk. Először az étcsokoládés bevonót kenjük a kuglófra. Kis ideig hagyjuk hűlni. Közben zsírpapírból nyomózsákot tekerünk, és segítségével a fehér csokoládéval csíkos mintát húzgálunk az étcsokoládés bevonatra Hűtőbe tesszük addig amíg  csokoládé megköt a tetején,majd kivesszük a hűtőből és fóliába csomagoljuk.Érdemes délután elkészíteni,így egy éjszakát tud puhulni a fólia alatt és tökéletesen összeérnek az ízek. 
























Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

2 megjegyzés:

  1. Csodaszép ezzel a rózsacsokorral a háttérben! Reggelire szívesen vágnék belőle egy szeletkét :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:)) Nagyon finom érdemes kipróbálni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...