2016. május 15., vasárnap

Rizslisztes töltött-sült túrós palacsinta

Bécsi töltött-sült túrós palacsintát szerettem volna sütni,de elfogyott itthon a liszt. Mivel lusta voltam lemenni a boltba ezért továbbgondoltam a receptet és hagyományos palacsinta 
helyett gluténmentes ( rizslisztes ) palacsintákat sütöttem.
Így született meg ez a gluténmentes rakott palacsinta receptem. Mivel ez az édesség nem tartalmaz lisztet,ezért fogyaszthatják a gluténérzékenyek ,és kitűnő nassolni való mindazoknak akik diétáznak,vagy cukor hozzáadása nélkül egészségesebb édességre vágynak. 

Hozzávalók:
30 dkg rizsliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
2 teáskanál útifű maghéj liszt ( Herbáriában beszerezhető)
3 db. tojás
6 dl szódavíz, 2 dl. víz , 1 dl.olaj
Fontos ha gluténérzékenyek vagyunk! Csak olyan rizslisztet, vásároljatok, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy a termék nem szennyeződött gluténnal!
Elkészítése: 
A lisztet a tojások sárgájával, a kiskanál szódabikarbónával, az útifű maghéj liszttel a szódavízzel , a vízzel és az olajjal csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a legvégén óvatosan a masszába forgatjuk. Serpenyőbe kevés olajat forrósítunk és a szokásos módon palacsintákat sütünk.  Sütéshez a továbbiakban már nem lesz szükségünk olajra mert a tésztába már beletettük. Ezzel a tésztával szép vékony palacsintákat tudunk készíteni.  A kisült palacsintákat félretesszük, és elkészítjük a túrótölteléket.
Hozzávalók:
25 dkg  Mizo laktózmentes túró,  10 dkg cukor (Xilit) , 2 db tojás, 1 db biocitrom reszelt héja, csipet  só.  
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és megtöltjük vele a palacsintánkat.
A sütőt előmelegítjük 200-fokra. Egy tűzállótálát alaposan kivajazunk és félre tesszük.
Minden egyes megtöltött palacsintát ketté vágunk és a vágott felületükkel felfelé ,kissé egymásra csúsztatva-támasztva bele állítjuk a kivajazott sütőedénybe. 
Elkészítjük az öntetet a tetejére.
Hozzávalók: 
1 db tojás , 3 dkg cukor (Xilit),  1 dl. Mizo laktózmentes tej.
Az összes hozzávalót egy botmixer segítségével simára-habosra kikeverjük.
Az így elkészített öntetet a palacsinták tetejére rálocsoljuk . Forró sütőbe tesszük és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből és 5 percig pihentetjük. Sütőedényben tálaljuk.

Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés porcukorral és kínálhatunk hozzá egy kevés tejszínhabot is,de ezt csak azoknak ajánlom akik fogyaszthatnak porcukrot és hagyományos tejszínhabot!








Tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, már el is küldtem a receptet egy gluténérzékeny barátnőmnek, hadd inspirálódjon :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...