2016. május 10., kedd

Spárgás pizza



Először a spárgás feltétet készítjük el

Hozzávalók:
2 csomag zöld spárga
25 dkg kockázott bacon szalonna
1 evőkanál vaj
Ízlés szerint só, bors, bazsalikom

Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk rádobjuk a bacont és átpirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a kis darabokra  felvágott megtisztított spárgát és lefedve puhára pároljuk.
Amikor puha a maradék levét leöntjük és félre tesszük.

További hozzávaló: Reszelt sajt a pizza beszórásához

Hozzávalók a tésztához :
500 g pizza-liszt, vagy helyettesíthető 0 fehér liszttel
25 g élesztő
12 g só
2 evőkanál olívaolaj
250 g langyos víz

Elkészítése :
Langyos vízben oldjuk fel az élesztőt , a lisztet tegyük egy  tálba, adjuk hozzá a sót, olajat és a feloldott élesztős vizet.
Gyúrjuk tésztává  a hozzávalókat, ha össze állt , vegyük ki a tálból és addig gyúrjuk míg a tésztánk szép fényes felületű lesz és nem ragad a munkafelületünkre.
Takarjuk le egy konyharuhával és 10 percig pihentessük.


Pihentetés után osszuk két felé a tésztát, gyúrjunk belőle egy-egy cipót. Mind két cipóból vágjunk le egy keveset  és egyesével nyújtsuk ki 32 cm-es körré és tegyük rá egy kiolajozott, lisztezett pizzasütőre,majd a maradék tésztából sodorjunk köré egy szélt,amit kissé felfelé húzogatunk. 
Vagyis, egy magasabb peremet készítünk belőle



Megszurkáljuk egy villával a tészta tetejét és ismét pihentetjük 10 percet.

Közben elkészítjük  a szószt.

Hozzávalók a paradicsomszószhoz :
 3 kis fej vöröshagyma finomra vágva
12 ,5 dkg sűrített paradicsompüré
1 bögre paradicsomlé
1 lapos evőkanál  étkezési keményítő
só, bors, oregáno ízlés szerint


Elkészítése :
A szószhoz a vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk , hozzáöntjük a paradicsomlét és a sűrített paradicsomot, fűszerezzük, majd felforraljuk.
Kevés vízben feloldjuk a keményítőport és hozzákeverjük a szószhoz.

Addig főzzük míg besűrűsödik.


Kanalazzuk rá a fele szószt az egyik pizzánkra,majd a tetejére tegyük rá a spárgánk felét,és szórjuk meg bőven reszelt sajttal. Hasonló módon készítsük el a másik tésztából is a pizzánkat. 








Tegyük forró sütőbe és süssük meg őket.







Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...