2016. június 3., péntek

Málnás túrós sajttorta




A málna az egyik legkedveltebb, legzamatosabb nyár eleji gyümölcs, de nem csak finom, hanem értékes is. Kiemelkedően magas C, B1, B2-vitamin tartalma. Ásványi anyagok tekintetében sem elhanyagolható ez a finom gyümölcs, nagyon sok kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. Ma egy sütés nélkül készíthető finom és dekoratív tortát készítettem belőle. Remélem tetszik nektek és sokan kipróbáljátok. 





Hozzávalók a kekszes alaphoz:
30 dkg győri édes kakaós keksz
16 dkg olvasztott vaj

Továbbá: 24 cm-es szív alakú kapcsos tortaforma, fólpack

Hozzávalók a málnáskrémhez :
25 dkg túró
25 dkg málna
40 dkg tejszínes krémsajt ( mascarpone )
2 evőkanál citromlé
7,5 dkg porcukor
1 csomag zselatinpor

Hozzávalók a tejszínhabhoz:
4 dl. habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag 20 g. expressz zselatin por

Hozzávalók a díszítéshez:
kb: 25 dkg málna
10 dkg fehér csokoládé
1 teáskanál étolaj

Elkészítése :
Elkészítjük a kekszes alapot.
A kekszet ledaráljuk,vagy egy aprítógépben morzsás állagúra aprítjuk.
A vajat felolvasztjuk,és a darált kekszre öntjük,majd összekeverjük.
A tortaformát kibéleljük a folpackkal és a vajas morzsás keveréket beleöntjük a tortaformába,majd a tenyerünkkel alaposan lenyomkodjuk szépen,egyenletesen. Hűtőbe tesszük 20 percre dermedni.
Közben elkészítjük a málnáskrémet.
A málnát megmossuk és egy papírtörlővel szárazra töröljük. A tejszínes krémsajtot, a túrót, a citromlevet, a porcukrot, krémesre kikeverjük egy fakanál segítségével. A málnát egy villával összenyomkodjuk és belekeverjük a túrós krémünkbe. A zselatinport kevés vízben feloldjuk és felmelegítjük,majd a málnás krémünkhöz keverjük. Előhozzuk a kekszes alapot a hűtőből és ráöntjük a krémünket. Egyenletesen elkenjünk a formában.A tejszínhabot a cukorral és zselatinporral kemény habbá verjük és rásimítjuk a málnáskrém tetejére. majd a maradék málnaszemekkel kirakjuk a tortánk tetejét. A csokoládét az olajjal együtt felolvasszuk és egy kanál segítségével vékonyan behúzgáljuk a málnaszemek tetejét. Hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára,hogy jól megdermedjen és összeérjenek az ízek. Másnap,kivesszük a fólia segítségével a formából a tortánkat és lehúzzuk róla a fóliát,majd határozottan a tenyerünkkel a torta alá nyúlunk és áttesszük egy tortatálcára. Végül egy éles késsel felszeleteljük.











  Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


2 megjegyzés:

  1. Csodás ez a torta! Jövő hétvégén készül nálam torta csak még nem tudom hogy milyen, csábít ez a tortád csak félek ha elsőre készítem valami gubanc lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik. Nagyon finom. Biztosan nem lesz semmi gubanc mert nagyon könnyen elkészíthető és szépen össze is áll .Hasonló módon készül mint a cukormentes sajttortám ,amit a Miskolci tv-ben is készítettem. Gondolod nézd meg azt a bejegyzést és a kis filmet, mert ott élőben látod hogyan is készül el a torta.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...