2016. június 5., vasárnap

Oreo Cupcakes

Oreos Muffin

Muffin alapreceptemet alakítottam át. Az alaprecepthez hozzáadtam egy kevés kakaóport és Oreo kekszet, 
Így született egy másik muffin recept az Oreos muffin, amit megbolondítottam egy hozzáillő Oreo sajtkrémmel. 
Remélem nektek is tetszik a recept és kifogjátok próbálni. 



Hozzávalók a muffin tésztához:
23 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
12,5 dkg cukor
1 csipet só
1,25 dl.olaj
1 db tojás
2 dl.tejföl
1,5 evőkanál kakaópor
6 db Oreo keksz kisebb darabokra össze vágva

Továbbá: muffinpapír,vagy muffin sütőformák.

Elkészítése :
Sütőt 190-fokra (gáznál 3 fokozaton,) előmelegítjük.
A muffin papírokat egy tepsire rátesszük. Normál muffin papírból 12 darabot.
Amit én használtam az 5 cm magas kemény muffin papír,abból elég lesz 6 darab.
A száraz hozzávalókat ( liszt,sütőpor,só,cukor,kakaópor) egy nagy tálba kimérjük és összekeverjük.
A folyékony hozzávalókat kimérjük egy másik tálba ( tojás,olaj,tejföl ) és egy kézi habverővel alaposan összekeverjük. A folyékony hozzávalókat ráöntjük a lisztes keverékre és egy fakanállal összekeverjük,majd belekeverjük a darabokra vágott Oreo kekszet.

Hasznos tanács: ahhoz hogy a muffinok sütéskor szépen megemelkedjenek,fontos,hogy a tésztát a folyékony és a száraz hozzávalók elegyítésekor ne dolgozzuk el túl alaposan. Elég,ha éppen csak addig keverjük,amíg a lisztfoltok eltűnnek.

A tésztát egy fagylaltos kanállal 3/4 -részig bele kanalazzuk a formákba.
( Könnyebb kiadagolni ha a tésztát beletöltjük egy habzsákba és beletöltjük az előkészített formákba,szintén 3/4 részig.) A tésztákat forró sütőbe a középső rácsra téve készre sütjük.
A muffinok akkor vannak készen,ha a tetejük kissé megrepednek. 
( Minden esetben célszerű tűpróbát végezni, mert így  tudjuk ellenőrizni hogy a muffinok belseje is megsültek! )
Hagyjuk a formákban kihűlni. 

Közben elkészítjük a krémünket a tetejére.

Hozzávalók :
25 dkg mascarpone
3 dl. habtejszín
10 g. instant expressz zselatin fix por
6 db Oer keksz nagyon kicsi darabokra összevágva
6 db egész Oreo  keksz a díszítéshez.
Kisebb muffinpapirban készített muffinokhoz, vágjuk félbe a kekszeket.

Elkészítése :
A tejszínhabot a zselatin porral verjük fel,kemény habbá,majd forgassuk bele az összevágott Oreo kekszet. 
A kész krémet töltsük bele egy nagyobb lukú csillagcsöves nyomózsákba,és tuffoljuk fel a kihűlt muffinjainkat. 
Mindegyik tetejére tegyünk egy-egy Oreo kekszet.















  Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...