2016. július 3., vasárnap

Epres, kukoricapelyhes túrótorta

A kukoricapehelyből és vajból összegyúrt tortaalapot nem kell sütni
A málnakrém gyorsan és könnyen kikeverhető,és 3 óra hűtés után már tálalhatjuk is.
Tejszínhabbal,friss eprekkel díszíthetjük.A torta nem csak szép ,hanem nagyon finom is.




Hozzávalók a kukoricapelyhes tortalaphoz :
17,5 dkg kukoricapehely ( cornflakes )
1 evőkanál cukor
5 dkg puha vaj
1 db kapcsos 24 cm-es tortaforma

Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg 40 % zsírtartalmú túró
25 dkg eper
40 dkg tejszínes krémsajt ( mascarpone )
2 evőkanál citromlé
1 csomag 25 g. zselatinpor + 4 evőkanál víz 
7,5 dkg porcukor
1 cs.Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
4 dl. habtejszín
1 tasak vaníliás cukor

Továbbá : folpack a tortaforma kibéleléséhez




Elkészítése :
A kukoricapelyhet aprítógépben  morzsára daráljuk
A tortaformát kibéleljük a bőven folpackkal. (Alját tetejét oldalát egy fólpackkal )
A morzsát összegyúrjuk a cukorral és a vajjal. A morzsás keveréket a sütőforma aljára terítjük,és jól bele is nyomkodjuk. Betesszük 30 percre a hűtőszekrénybe.
Közben a túrót lecsöpögtetjük. Az epret megpucoljuk,megmossuk és papírtörlővel szárazra itatjuk.
A tejszínes krémsajtot,a túrót, a citromlevet és az átszitált porcukrot ,krémesre dolgozzuk. 
Az epret villával jól összenyomkodjuk és a krémhez keverjük,egy habverő segítségével
A zselatint 4 evőkanál vízben felfőzzük majd hozzákeverjük az összes krémhez.
Az epres krémet a tortalapra kenjük,és a tortát 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Letelt idő után, kivesszük a hűtőből és egy tortatányérra borítjuk,úgy hogy a krém legyen alul és a kukoricapelyhes tortaalap pedig felül. Lehúzzuk róla a fóliát és félretesszük..
A tejszínhabot az expresz zselatinporral, és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük,majd a kukoricapelyhes rétegre kenjük. Friss eperrel díszítjük. Frissen tálalva azonnal fogyasszuk.
Ne tartogassuk sokáig mert állás közben kiszárad!








Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...