2016. július 18., hétfő

Harcsapaprikás , kapros-túrós speclivel tálalva



Hozzávalók a paprikáshoz:
1 kg filézett afrikai harcsa
4 db paradicsom
3 db tv paprika
4 db nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl. tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő

Hozzávalók a kapros-túrós speclihez:
4 db egész tojás
2 dl. szénsavas víz
1 dl. tej
2 csipet só
50 dkg liszt
4 evőkanál olvasztott kacsazsír
( helyettesíthető: olívaolajjal, olvasztott vajjal vagy kókuszzsírral is )
25 dkg túró
1 kisebb csokor friss kapor,vagy két evőkanál szárított kapor

Elkészítése:
A harcsáról lehúzzuk a bőrét,majd nagyobb kockákra felvágjuk,és félretesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra összevágjuk.
A paradicsom héját lehúzzuk. A paprikát kicsumázzuk ,majd a paradicsommal együtt egy aprítógépben finomra összeaprítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított fokhagymákat is.
Egy lábasba kevés olajat hevítünk és hozzáadjuk a finomra összevágott hagymát,majd üvegesre pirítjuk. Belekeverjük a kicsi darabokra összeaprított paradicsomot,paprikát és a fokhagymát,majd egy lecsóalapot készítünk. Itt,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a pirospaprikát is. Kb 10 percig főzzük ezt a lecsós alapot,majd óvatosan belekeverjük a halat. Éppen hogy el kell lepnie a levével,ha nem lepi el akkor adjunk hozzá egy kevés vizet. 15 perc alatt kis lángon megfőzzük . Az így elkészült pörköltünket a tejszín és a keményítő keverékével behabarjuk. Egy-két perc alatt átforraljuk és máris elzárjuk a gázt alatta. Ezzel készen is van a harcsapaprikásunk.

Elkészítjük a speclit.
 A tojásokat felverjük,hozzáadjuk a vizet, a tejet, a sót és végül a lisztet.
Egy kézi robotgépben kicseréljük a habverőket dagasztó karokra és ezzel keverjük tovább mind addig amíg hólyagos sima felületű tésztát nem kapunk. Ez a művelet kb. 10 percet vesz igénybe.
Letakarjuk és 20 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.
Közben egy nagy fazékba felteszünk főni vizet. Egy másik edénybe felforrósítjuk a zsírt.
Amikor forr a víz hasonló módon mint a nokedlinál beleszaggatjuk a tésztát egy nagy lukú nokedli szaggató segítségével és készre főzzük. Ez a tészta folyékonyabb mint a nokedli tésztája és éppen ezért lesznek hosszabb és egy kicsit lágyabb állagúak a tésztáink.
Az elkészült tésztákat leszűrjük,nem mossuk át hideg vízzel hanem azonnal belerakjuk a forró zsírba és alaposan összekeverjük. Végül hozzákeverjük a túrót és a finomra összevágott kaprot.

Máris tálalhatjuk a harcsapaprikás kíséretében.

Jó étvágyat kívánok !








Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...