2016. július 28., csütörtök

Mentás zöldborsókrémleves

Ma egy üde,friss vitaminban gazdag leves receptet hoztam nektek.



Hozzávalók:
45 dkg zöldborsó
1 db vöröshagyma finomra összevágva
3 evőkanál olívaolaj
2 dl. tejszín
1 dl. tej
ízlés szerint só,bors,
csipet cukor
1 teáskanál ételízesítő
egy maréknyi mentalevél

Elkészítése:
Az olajon megfuttatjuk a hagymát,majd hozzáadjuk a zöldborsót,és letakarva 5 percig pároljuk.
Párolás után, ízlés szerint ízesítjük sóval,borssal. Hozzákeverjük az ételízesítőt,és a cukrot.
Felöntjük 1,5 liter vízzel és puhára főzzük a borsót. Ezután levesszük a gázról és belekeverjük az összecsipkedett mentaleveleket,és összeturmixoljuk. Visszatesszük a gázra és belekeverjük a tejel összekevert tejszínt. Forralunk rajta egyet és elzárjuk alatta a gázt. Hidegen tálaljuk és tejszínnel és mentalevelekkel díszítjük.








Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...