2016. július 24., vasárnap

Sárgabaracklekvár xilittel befőzve

Az idei sárgabaracklekvárunk egy részét xilittel főztem be.
Természetesen már másnap meg is kóstoltuk, hogy meg állja e a helyét a többi lekvár mellett. 
Azt kell megállapítanom hogy sokkal jobban érezhető a barack természetes íze a lekvárban ami nagyon tetszik nekem. Remélem ki állja az idő próbáját is és nem romlik meg egy üveggel sem a tél során, mert akkor jövőre teljesen lecserélem a cukrot xilitre. 



Hozzávalók egy kiló sárgabarack befőzéséhez:
1 kg megmosott, kimagozott sárgabarack
1 csomag Dr Oetker 3:1 - ben dzsemfix szuper zselírozóanyag
15 dkg xilit

Elkészítése :
A barackokat vágjuk kisebb darabokra,majd turmixoljuk pépesre.
Adjuk hozzá a dzsemfix port és a xilitet.
Tegyük fel a gázra és állandó kevergetés közben forraljuk fel.
Forrástól számítva főzzük 5 percig, majd vegyük le a gázról.
Habozzuk le. Az előkészített forró tiszta üvegekbe töltjük,majd azonnal lezárjuk,az üveg tetejével.
Fejre fordítjuk és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűltek, száraz hűvös helyre rakjuk őket.





Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...