2016. július 29., péntek

Tutti-frutti sajttorta

Valami új izgalmas,és szokatlanul finom sajttortát készítettem. A vattacukor miatt nem éppen egy diétás édesség,de néha néha azért bűnözhetünk egy keveset. Aki nem szereti a vattacukrot nyugodtan el is hagyhatja,hisz anélkül is nagyon finom és mutatós színes tortát kapunk.




Hozzávalók a kekszes alaphoz :
30 dkg kakaós Győri keksz
16 dkg olvasztott vaj

Hozzávalók a sajtkrémhez :
30 dkg fehér csokoládé
50 dkg  krémsajt ( nálam , Pilos félzsíros friss sajt, Lidl-ben kapható.
vagy helyettesíthető mascarpone sajtkrémmel )
4 dl. habtejszín
1 cs.Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
1 csomag tutti-frutti pudingpor
Színezéshez: piros,sárga,kék,zöld ételfesték
Tetejére díszítésnek: kék vattacukor ( elhagyható )


A tortát egy 24 cm-es kerek tortaformában készítettem el.

Elkészítése :
Első lépésben készítsük el a kekszes alapot.
Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze az olvasztott vajjal.
Egy 24 cm-es kerek tortaformát béleljünk ki  folpakkal.
A kekszes alapot öntsük bele és a kezünkkel, lapogassuk el.
Ügyeljünk arra hogy alaposan nyomkodjuk le a tortaforma alján az öklünkkel a kekszes alapot, majd tegyük be a hűtőbe kb 20 percre.

Készítsük el a sajtkrémet.
A csokoládét olvasszuk  fel az olajjal vízgőz felett,vagy a mikróban és hagyjuk hogy langyosra kihűljön.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, a habfixporral.
A mascarponét,vagy a sajtkrémet, keverjük ki a pudingporral ,majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és az előzőleg  felvert tejszínhabot.
Ezzel készen is van a sajtkrémünk.A krémet négy egyenlő részre osztjuk. Színezzük be , egyesével.
Így kapunk egy zöld,egy kék,egy sárga,és egy rózsaszínű sajtkrémet. 
Vegyük elő a megdermedt kekszes alapot és felváltva kanalazzuk a rétegre.


 
Egyenletesen oszlassuk el és egy hurkapálcika segítségével húzzunk bele körkörös örvényvonalat. Tegyük be egy éjszakára dermedni a hűtőbe.


Másnap húzzuk le róla a fóliát. 
Tegyük át egy torta tányérra és díszítsük a tetejét tutti-frutti ízű vattacukorral. 


Fontos !
 A vattacukrot tálalás előtt tegyük rá,mert különben ráolvad és tömény cukor ízű lesz a tortánk!













Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

2 megjegyzés:

  1. Úha, ez aztán a gyerekvadító finomság :) Még az ilyen nagy gyerekeknek is, mint én.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha muszáj valami vadító finomságot is készíteni.A barátnőm lánya vattacukor függő.Neki talaltam ki.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...