2016. augusztus 29., hétfő

Csokoládés mazsolás brownie

Egy nagyon finom és könnyen elkészíthető brownie receptet hoztam ma nektek.





Amerikai, Angol és Ausztrál receptek általában más mértékegységeket használnak, mint az európai szakácskönyvek. A cup – azaz csésze – használata a jellemző, amely valóban sokkal egyszerűbb, mint dekagrammban vagy grammban méricskélni. Azonban két baj van a csésze mértékegységgel – egyrészt az angol és amerikai csésze nagysága kissé különböző, másrészt ha át akarjuk fordítani a csésze súlyát grammra, természetesen a liszt, cukor, olaj, víz, dió stb mértékei eltérők lesznek
Az én cup az az csésze mérőmet a tescoban vásároltam. de ha nincs nektek ilyen akkor se keseredjetek el. Egy csésze nálam 250 ml,az az 2,5 deci.






1 csésze = 250 ml
1/2 csésze = 125 ml
1/3 csésze =80 ml
1/4 csésze = 60 ml







Hozzávalók a tésztához :
20 dkg étcsokoládé
1/3 csésze puha vaj
1/3 csésze cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
3 db tojás
1 és 1/3 csésze finomliszt
5 evőkanál víz
3 teáskanál sütőpor
1/3 csésze csokoládéval bevont mazsola
4 evőkanál apróra összevágott sós mogyoró

Hozzávalók a díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
apróra vágott sós mogyoró
csokoládés mazsola

Elkészítése :
A csokoládét darabokra törjük,összekeverjük a vízzel és a vajjal,majd dupla falú lábasba vagy forró vízgőz felett felolvasztjuk. A megolvasztott keveréket egy tálba borítjuk és hozzákeverjük a cukrot,
a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat,mindegyikkel
30 másodpercig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral,majd a robotgép leggyorsabb fokozatát használva a csokoládés masszába keverjük. Kanállal hozzákeverjük a csokoládés mazsolát és a mogyorót. Egy tepsit akkora alufóliával bélelünk ki, hogy körülbelül 2,5 cm-rel túlnyúljon a széleken. Rásimítjuk a masszát,majd a 180 fokra előmelegített sütő középső rácsára tesszük,és kb. 25 percig Tűpróbáig sütjük. Az elkészült tésztát rövid ideig a félig nyitott ajtajú kikapcsolt,sütőben hagyjuk hűlni,majd kivesszük és teljesen kihűtjük. A díszítéshez, a csokoládét darabokra törjük és vízgőz felett felolvasztjuk. A csokoládét a kihűlt sütemény tetejére simítjuk,és megszórjuk a csokoládés mazsolával és a mogyoróval. Amikor a csokoládé megdermed a süteményen,akkor kb. 4 cm-es kockákra vágjuk.

















Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...