2016. augusztus 6., szombat

Étcsokoládéval Csurgatott Csokoládétorták



A tortákat ajándékba készítettem a kolléganőimnek.Könnyen és viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek.Ha ti is szeretnétek el készíteni,nincs semmi akadálya csak egy kis kézügyesség kell hozzá,és természetesen a recept,amit én szívesen megosztok most veletek. Kitűnő ajándék ötlet,mert egy finom dekoratív tortának mindig mindenki nagyon örül. 


Hozzávalók egy darab 12 cm-es tortához:
12 x 7 cm-es kerek tortaforma
2 db egész tojás
4 evőkanál hideg víz
A tojás súlyának megfelelő: cukor és liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál kakaópor

Hozzávalók a fehér csokoládés mascarponés krémhez:
25 dkg mascarpone
3 dl. habtejszín
10 g. instant zselatin fix por
10 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál olaj
1 teáskanál vanília kivonat, vagy aroma

Hozzávalók a torta díszítéséhez:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
3 db habkarika
4 db csokoládés bonbon
2 db diannás cukor
1 db pilóta keksz
kevés darált keksz a torta oldalára

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt.160 fokra,gáznál 1-2 fokozat között.
Mérjük meg az egész tojásokat és jegyezzük fel a súlyukat.
Üssük fel egy tálba.Adjuk hozzá a vizet és a tojások súlyával megegyező cukrot.
Egy gépi habverővel verjük fel jó habosra. Akkor jó ha a masszánk selymes és kifehéredik.
Mérjük ki a tojások súlyával megegyező lisztet és keverjük össze a sütőporral.
Egy fakanál segítségével keverjük bele a tojásos masszába. Osszuk ketté és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.A tortaforma aljába vágjunk egy beleillő kör szilikonos sütőpapírt és felváltva  öntsük bele a kész piskótatésztákat. Tegyük be a sütőbe és süssük tűpróbáig.
Sütési idő kb. 25 30 perc,de ez az idő mindig függ a sütő milyenségétől. Akkor jó,ha beleszúrunk egy hústűt és amikor kihúzzuk akkor nem lesz ragacsos! Ha ragacsos akkor süssük tovább.
Az elkészült tortát hagyjuk a formában kihűlni,majd vágjuk az oldalánál körbe és emeljük ki belőle.
A papíros része,vagyis az alja lesz a tortánk teteje. Vágjuk egyenlő három részre.



Készítsük el a krémünket.
A tejszínt verjük fel az expressz zselatinnal. Kis adagokban keverjük hozzá a mascarponét,és az olajjal együtt felolvasztott langyosra kihűlt csokoládét. Adjuk hozzá a vanília kivonatot és együtt is habosítsuk fel. Az így elkészült krémet három negyedrészét töltsük be a tortalapok közzé.




A maradékkal vonjuk be a torta oldalát és tetejét egyenletesen.Az oldala alsó részét vékonyan szórjuk be darált keksszel,és tegyük be a hűtőbe legalább 3 órára,vagy a mélyhűtőbe 1 órára dermedni.



A díszítéshez,olvasszuk fel a csokoládét az olajjal és hűtsük ki langyosra.
Vegyük elő a tortát és egy kanál segítségével csorgassuk rá a csokoládét úgy hogy kissé folyjon le az oldalán is a csokoládé. A maradékot kenjük el a tetején.




Díszítjük a tetejét félbe vágott pilóta keksszel, bonbonokkal, és a habkarikákkal.




Tegyük a hűtőbe legalább két órára,majd egy meleg késsel szeleteljük fel.












Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...