2016. szeptember 27., kedd

Karalábébundában sült csirkemell , mozzarellás kukoricasalátával





Hozzávalók:
4 db egyforma csirkemellfilé
( vagyis , 2 darab egész csirkemellfilé,amit kettévágunk )
1 nagy karalábé
2 db tojás
ízlés szerint só,bors
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítése :
A csirkemelleket sózzuk ,borsozzuk,és forró serpenyőben ,kevés olajon mind két oldalukat hirtelen átsütjük. Vigyázzunk ne süssük túl,mert a sütőben is sütni fogjuk! A meghámozott karalábét lereszeljük,hozzáadjuk a tojásokat,sóval,borssal ízesítjük,és hozzákeverjük a finomra felvágott petrezselyemzöldet. Végül belekeverjük a lisztet. A csirkemelleket olajozott tepsibe tesszük,bevonjuk a karalábés masszával a tetejüket és forró sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Hozzávalók a salátához:
2 doboz csemegekukorica-konzerv
1 csomag mozzarella kisebb darabokra vágva
1 db piros kaliforniai paprika
4 dl. tejföl
2 kiskanál mustár
Ízlés szerint. só, őrölt bors

Elkészítése :
A kukoricát lecsepegtettük,hozzáadjuk a mozzarellákat,a kockákra darabolt paprikát, a simára kevert tejfölt,sóval,borssal,a mustárral ízesítjük ,és összekeverjük. Hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor a tányérra halmozzuk,és mellé tálaljuk a karalábés csirkemellet.





Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...