2016. október 12., szerda

Szülinapi Csurgatott Csokoládétorta



A tortát kis barátom negyedik születésnapjára készítettem.Két darab 15 cm-es piskótát sütöttem,amit egymásra töltöttem be. A tetejére Barabás saját maga választotta ki a mesefigurákat és a kedvenc csokijai kerültek még rá. Nagyon örült a kész tortának és büszkén vitte haza hogy megkínálhassa belőle a kis barátait.

Hozzávalók a piskótákhoz:
6 db egész tojás
12 evőkanál víz
továbbá a tojások súlyával megegyező cukor és liszt
1 csomag sütőpor

Hozzávalók a csokoládés krémhez:
1 csomag csokoládés pudingpor
0,5 liter tej
3 evőkanál cukor
50 dkg mascarpone
4 dl. habtejszín
1 csomag instant zselatin fix por
10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj

Hozzávalók a díszítéshez:
20 dkg étcsokoládé
tetszés szerint csokoládé,bonbon, keksz, marcipán figurák,nyalókák,lufik

Elkészítése:
Első lépésben elkészítjük a piskótákat.
Melegítsük elő a sütőt 160-fokra,gáznál 1-2 fokozat között.
Mérjük le a tojásokat és jegyezzük fel a súlyát.
A tojások súlyával azonos mennyiségű cukrot és lisztet mérjünk ki.
A tojásokat a vízzel és a cukorral habosra kikeverjük.
A sütőport összekeverjük a liszttel és egy fakanál segítségével belekeverjük a tojásos masszába.
Két 15 cm-es tortaforma alját kibélelünk szilikonos sütőpapírral és a masszát ketté osztva belekanalazzuk. Betesszük a sütőbe és tűpróbáig sütjük.
Hagyjuk a formában kihűlni,majd mint két piskótát kivesszük a formából és három egyenlő részre vágjuk. 
Félre tesszük és elkészítjük a krémet. 
A  pudingport a 3 evőkanál cukorral és a tejjel simára elkeverjük és sűrű pudinggá főzzük,majd kihűtjük. A tejszínt a zselatinporral kemény habbá verjük,majd kis adagokban hozzá keverjük a mascarponét. Az így kapott krémbe belekeverjük a kihűlt pudingot és újra felhabosítjuk. 
Végül az olajjal együtt felolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a pudingos krémbe. 
Előhozzuk a piskótánkat és egymásra téve a hat lapot összetöltjük a krémmel,és a torta külsejét is bevonjuk vele. 
Hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni.

Másnap, felolvasztjuk a csokoládét,langyosra hűtjük és beleöntjük egy  toppingadagoló flakonba.
Elővesszük a betöltött tortát és a teteje szélétől elkezdve a flakon segítségével körbe-körbe a torta széleire nyomjuk a csokoládét. Így szépen lecsurog a torta oldalán az olvasztott csokoládé. 






A maradék csokoládét elkenjük a torta tetején,majd rápakoljuk a csokoládékat és a figurákat.
Hűtőbe tesszük dermedni,majd vizes késsel felszeleteljük. 









Ünnepélyesebbé tehetjük a tortát ha lufikat szúrunk a tortába,majd így adjuk át az ünnepeltnek. 







Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...