2016. október 16., vasárnap

FŐISPÁNNÉ REMEKE

Vannak kedvenc Váncza receptjeim amiket újból és újból elkészítek. 
A főispánné remeke is az egyik kedvencem. 
Nem csak finom hanem gyorsan el is készíthető. 



Hozzávalók a tésztához:
25 dkg vaj
3 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 db citrom reszelt héja és leve
50 dkg liszt
1/2 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók töltelékhez:
meggylekvár
3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor

Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk és hozzáadjuk a többi hozzávalókat.
Tésztává gyúrjuk. A tészta 3/4-részét kinyújtjuk és tepsibe simítjuk
Bekenjük a felületét vastagon lekvárral.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
Rásimítjuk a lekvár tetejére.
A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk és egymásra átlósan rátesszük a tojáshab tetejére.
Előmelegített sütőben, 180 -fokon, gáznál 3 fokozaton készre sütjük.
Amikor teljesen kihűlt akkor szeleteljük fel.







Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...