2016. október 9., vasárnap

Kakaós kocka



Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
5 dkg étcsokoládé
3 db tojás
1 csipet só
15 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
0,75 dl. zsíros tejszín,vagy író

Hozzávalók a az öntethez:
1 csomag főzéssel készült vaníliás pudingpor
7 dl. tej
Ízlés szerint cukor
2 dl. habtejszín

Elkészítése:
A sütőt 180-fokra előmelegítjük. A sütőformát kivajazzuk. A lisztet,a kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverjük. A csokoládét feldaraboljuk apró kis darabokra,és hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral egy másik tálban habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat,és az egészet addig keverjük,amíg egészen kifehéredik és sűrű,sima krémmé válik.
A lisztkeveréket és az írót,vagy a tejszínt evőkanalanként,felváltva adagolva a tojáskrémhez keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is, vigyázva,hogy a hab ne törjön nagyon össze.
A tésztát sütőformába töltjük,és a forró sütőben,középre tolt rácson kb. 30-40 percig sütjük,amíg a tűpróba során már nem tapad tészta a hústűre. A süteményt néhány percig a sütőformában hagyjuk hűlni,majd süteményrácsra borítjuk és teljesen kihűtjük,majd 4x4 cm-es kockákra vágjuk.

Az öntethez,a pudingport és a cukrot keverjük össze a tejjel,majd főzzük sűrűre.
Vegyük le a gázról és öntsük át egy hideg tálba,majd keverjük hozzá a hideg tejszínt.
Végül merjünk rá a kakaós kockánkra egy kevés öntetet és így szolgáljuk fel.








Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...