2016. október 2., vasárnap

MEGGYES PISKÓTA SZELETEK

Aki szeret a konyhában sürögni-forogni az biztosan ismeri ezt a nagyon régi receptet.
Meggyes piskóta szelet receptje, először 1928-ban lett közismert a háziasszonyok konyhájában, ami köszönhető az akkoriban kiadott Mi süteményes könyvünknek. Váncza József receptjei abban a korban élték fénykorukat és mi napjainkban már csak arra emlékszünk hogy nagymamánk készített ilyet nekünk. Féltve őrizgették anyáink ezeket a recepteket és adták tovább lányaiknak. Váncza projectem alatt jöttem rá én is arra hogy a meggyes piskóta szelet is Jóska bácsi receptjei közé tartozik.Mindig is szívesen készítettem, mert gyorsan és könnyen elkészíthető sütemény ami mindig sikert arat a család és a barátaim körében. Ma eljött az ideje hogy Bibimoni receptjei közé is bekerüljön. Kíváncsiak vagytok a Váncza projectemre és a 418 receptre ami a könyvben található,akkor kattintsatok a linkre és ott bővebben olvasgathattok és kutakodhattok a receptek elkészítési rejtelmeiről,és a család történeteiről is olvasgathattok.




Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
4 db tojás
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
üveg magozott meggybefőtt

Elkészítése :
A vajat a porcukorral habosra kikeverjük,majd hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat
Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a keményre felvert tojásfehérjehabot.
Kb. 30 x 20 x 6 cm-es tepsi alját kibélelünk egy méretre vágott szilikonos sütőpapírral.
Erre ráhalmozzuk a piskótamasszát,és egyenletesen elkenjük  benne.A meggybefőttet alaposan lecsurgatjuk a levétől,majd egy kevés porcukorban megforgatjuk őket. A piskótamassza tetejére rakjuk őket egyenletesen elosztva. Megszórjuk egy kevés porcukorral és előmelegített sütőben, 160 fokon, gáznál 2-3 fokozaton tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt,lehúzzuk a sütemény aljáról a sütőpapírt és szeletekre vágjuk. Végül beszórjuk a tetejét porcukorral.



Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...