2016. október 16., vasárnap

Mini csokoládés sajttorták




Hamarosan közelegnek a jeles névnapok. Mindenki szeret saját készítésű ajándékokat adni a kedves barátnőjének,vagy szeretett család tagjainak. Ez a torta nem csak szép,de nagyon könnyen elkészíthető és biztosan sikert aratunk vele. Én a kolléganőimnek készítettem névnap és születésnap alkalmából. A lányok örültek neki. Én meg annak hogy örömet szerezhettem nekik. 






A hozzávalókból 3 db 15 x 7 cm magas sajttortát kapunk


Hozzávalók  a kekszes alaphoz :
30 dkg vaníliás Győri keksz
16 dkg olvasztott vaj

Hozzávalók a sajtkrémhez :
15 dkg fehér csokoládé
15 dkg étcsokoládé
50 dkg  krémsajt vagy mascarpone
4 dl. habtejszín
1 cs. .Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
ízlés szerint porcukor,nálam 5 dkg 
( ..ha édesen szeretitek tehettek bele 10-15 dkg porcukrot is )
2 db reszelt citromhéj

Továbbá: 3 db 15 x 7 cm kerek tortaforma vagy kis edény

Elkészítése :
Első lépésben készítsük el a kekszes alapot.
Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze az olvasztott vajjal.
Három darab kerek tortaformát béleljünk ki egyenként folpackkal.
A kekszes alapot osszuk el három felé és öntsük bele a tortaformákba,majd a kezünkkel lapogassuk el. Ügyeljünk arra hogy alaposan nyomkodjuk le a tortaforma alján az öklünkkel a kekszes alapot, majd tegyük be a hűtőbe őket  kb 20 percre.



Készítsük el a sajtkrémet.
A csokoládékat külön külön olvasszuk fel az olajjal vízgőz felett,vagy a mikróban és hagyjuk hogy langyosra kihűljön. A tejszínt verjük fel kemény habbá, a habfixporral.
A mascarponét keverjük ki ízlés szerint porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd osszuk ketté.
Az olvasztott csokoládékat keverjük a krémekbe. Így lesz egy csokis és egy fehér csokis krémünk.
A felvert tejszínhabot osszuk ketté és keverjük a csokis krémekhez.
Ezzel készen is van a két fajta sajtkrémünk.Mind két krémet három-három felé osszuk szét.
Vegyük elő a megdermedt kekszes alapokat és mindegyiket töltsük meg az elkészített krémmel.
Először az étcsokoládés krémet simítjuk el a kekszes alapon egyenletesen,majd erre rásimítjuk a fehér csokoládés krémet. Hasonlóan készítsük el a másik két tortánkat is. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük dermedni. 






Ezután kiemeljük a formából a fólia segítségével a sajttortánkat és a tetejére keményre vert tejszínhabból habrózsákat nyomunk,majd különféle bonbonokat , csokoládékat és kekszeket teszünk  rá. Díszíthetjük csak habrózsákkal is. Ilyenkor tuffoljuk tele a tortánk tetejét a tejszínhabbal,majd reszeljünk rá csokoládét.


















Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég a fele adagot elkészíteni. Egyébként a teljes adag egy 27 cm-es nagy tortaformába elég.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...