2016. október 29., szombat

Tiramisú sajttorta



Ma egy sütéssel elkészíthető sajttorta receptet hoztam nektek.Könnyen elkészíthető,csak a sütésnél kell résen lenni. Akkor lesz készen a tortánk,ha a széle befelé barnás és a közepe nem remeg.Nagyon finom. Érdemes kipróbálni!



Hozzávalók:
50 dkg lágy krémsajt
10 dkg cukor
2 teáskanál vaníliakivonat
2 db tojás
kb. 36 db babapiskóta
90 ml. erős hideg kávé
60 ml. cseresznyepálinka
250 ml. tejszín
kevés kakaópor


Továbbá: 27 cm-es kapcsos tortaforma

Elkészítése:
A sütőt 180 fokra,gáznál 4 fokozaton előmelegítjük.
A tortaforma alját és oldalát kivajazzuk.
A krémsajtot,a cukrot és a vaníliakivonatot krémesre kikeverjük,majd egyenként belekeverjük a tojásokat.
A babapiskótákat a forma vajas aljába jó szorosan egymás mellé rakjuk.
A pici hézagokat tört piskótával töltsük ki. A maradék babapiskótákat félbetörjük,és a forma oldalán körben,ugyancsak szorosan,egymás mellé helyezzük.
A kávét és a cseresznyepálinkát összekeverjük,és meglocsoljuk vele a babapiskótákat.
A krémsajtos keveréket óvatosan a formába kanalazzuk.
Előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük,majd a rácsra tett formában hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtőszekrénybe tesszük 6 órára,hogy az ízek jól összeérjenek.
A robotgép magas fordulatával a tejszínt egy közepes tálban habbá verjük,majd  sajttorta tetején elkenjük. Kakaóporral megszórva tálaljuk.










A recept 2016. augusztusi Küldd el a recepted receptújságban is megjelent.




Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...