2016. október 16., vasárnap

Zöldborsós bulgur,grillezett csirkemellel


A bulgur elkészítése hasonló a rizséhez,de sokkal egészségesebb.
Köretként bármihez tálalhatjuk, és  egy tál ételként is megállja a helyét. 
Próbáljátok ki!


Hozzávalók a bulgurhoz:
17 dkg bulgur
15 dkg zöldborsó, lehet fagyasztott is
430 ml. víz
1 evőkanál ételízesítő
ízlés szerint kevés bors,só
1 evőkanál olaj

Elkészítése:
A bulgurt megmossuk és lecsepegtetjük.
Az olajon átpirítjuk 1-2 percig ,majd hozzáadjuk a friss vagy a fagyasztott borsót.
Fűszerezzük sóval,borssal ételízesítővel,majd felöntjük a vízzel,és felforraljuk.
Amikor felforrt, alacsony lángon főzzük tovább 10 percig.
Néha néha kevergessük meg. Vegyük le a tűzhelyről,fedjük le és hagyjuk állni egy kevés ideig.
Akkor lesz jó amikor teljesen felszívta a nedvességet és pergős lesz a bulgur.

Hozzávalók a grillezett csirkéhez:
1 kg csirkemell szeletekre vágva
1 evőkanál mustár
ízlés szerint só, bors
2 gerezd fokhagyma finomra összezúzva
6 evőkanál olívaolaj

Továbbá: grillsajt
( én mindig a Hajdú fűszeres grill sajtokat szoktam grillezni.)

Elkészítése :
A mustárt és a fűszereket elkeverjük az olajjal .
Az összes csirkemellet beletesszük a fűszeres olajba és alaposan átforgatjuk,belemasszírozzuk a húsba. Letakarjuk és a hűtőben pihentetjük 1 órán át. Végül a grillsütőben mindkét oldalát megsütjük. Süthetjük a gázon is egy grill sütőlapon,de figyeljünk oda hogy forró legyen a grill-lap és csak ezután tegyük rá a húsokat. Grillezzünk a húsok mellé egy pár szelet grill sajtot is és így tálaljuk a zöldborsós bulgur mellé.






Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...