2016. október 4., kedd

Zöldséges - burgonyás rétes

Készen kapható réteslapokból egyszerűen elkészíthetjük ezt a sós finomságot.
Próbáljátok ki!




Hozzávalók 2 db. rúd réteshez:
1 db piros kaliforniai paprika
1 db édesköménygumó
1 db póréhagyma
2 db sárgarépa
1 db cukkini
30 dkg szétfővő burgonya pl. rózsa, ella vagy gülbaba
1 evőkanál vaj
só, frissen őrölt bors
2 evőkanál finomra  vágott petrezselyemzöld
2 csomag ( 10 dkg/db)  réteslap

Továbbá: Sütőpapír a tepsihez és kevés a kész rétes lekenéséhez

Elkészítése:
A paprikát,az édesköményt,a sárgarépát és a cukkinit megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.
A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat.
Beletesszük a zöldségeket meg a burgonyát,és kavargatva 2-3 percig pirítjuk.
Sózzuk,borsozzuk,végül az összevágott petrezselymet is belekeverjük.
A sütőt 200-fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik réteslapot belisztezett konyharuhára terítjük és megkenjük olvasztott vajjal. Szétterítjük rajta a zöldséges-burgonyás keveréket úgy,hogy a szélén 2 cm-es sávot körben szabadon hagyjunk. A réteslap rövidebb oldalait visszahajtjuk, majd a konyharuha segítségével az egyik hosszabb oldaltól kiindulva föltekerjük,és a rudat a tepsire helyezzük. A második réteslapból a maradék töltelékkel újabb tekercset készítünk,és ezt is a tepsibe tesszük. A tetejüket bekenjük olvasztott vajjal.majd a forró sütőben,középre tolt rácson 30-40 perc alatt megsütjük őket. Friss fűszerekkel ízesített tejföllel kínáljuk.






 





Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...